Krydre kyllingene med salt og pepper. Gni inn hvitløkfedd rundt kyllingene og surr skinke rundt brystene (bind evt opp kyllingene med snor).
Sett kyllingene på grillpinner og grill under lokk til de er gjennomstekte (tar ca 50 min). Det går også fint å brune kyllingen i stekepanne og ettersteke i ovn på 180 grader i ca 40 min.
Vend potetskivene i oljen og krydre med salt og pepper. Legg dem på grillen sammen med kyllingen de siste 12 min.
Bland sammen grillsaus og crème fraîche. Servér gjerne med en grønn salat til.
De herligste kyllingoppskriftene
Tips: Dersom du ikke finner små vårkyllinger, kan du grille en hel kylling, men dette tar noe lengre tid. Kyllingen er ferdig når saften som pipler ut av kyllingen når du stikker en kniv inn ved lårbenet, er klar.
La kyllingen hvile mens du lager tilbehøret på grillen, da setter saften seg og du får en saftigere kylling.
Har du lyst til å grille kyllingen på en annen måte så se her
Mange retter med kjøtt på grillen
Gode råd og tips om grilling finner du her
Her finner du veldig mange deilige grillretter
Mariner kjøttet selv med disse gode marinadene
Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig