Helstekt kylling
- Ta kyllingen ut av kjøleskapet en time før du begynner å lage maten
- Sett ovnen på 180 grader varmluft
- Finhakk hvitløk og timian og bland godt sammen med romtemperert smør, salt og pepper
- Gni blandingen under skinnet på kyllingen, både bryst og lår
- Putt to halve sitroner inni kyllingen
- Lag et snitt ved hvert lår og putt en sitronskive i hvert snitt
- Bind sammen bena på kyllingen og legg den i en langpanne sammen med rotgrønnsakene
- Sett kyllingen i ovnen og la den stå ca en time, litt avhengig av størrelsen på kyllingen
- La kyllingen hvile i et kvarter før de skjærer i den
Ovnsbakte rotgrønnsaker
- Del grønnsakene og potetene opp i passende biter
- Legg de over i en langpanne og ha over godt med olivenolje og salt og pepper
- Stek de sammen med kyllingen på 180 grader varmluft i en time, hvis de ikke er ferdige samtidig med kyllingen, skru opp temperaturen mens kyllingen hviler
Maiskrem
- Skjær maiskornene av kolben. Får du ikke tak i fersk mais kan du bruke en stor boks hermetisk mais, sil av laken
- Ha smør og finhakket hvitløk i en kjele, og la det surre til hvitløken er myk
- Tilsett maisen og la det varme seg godt opp, før du har i fløten og gir det hele et oppkok
- Kjør blandingen med stavmikser og smak til med salt og pepper
- Hvor grov eller fin du ønsker kremen justerer du selv
Tips
Klem over sitronene som har vært inni kyllingen ved servering
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig