Gyoza - dampet eller fritert
Foto: nehopelon

Gyoza - dampet eller fritert

Gyoza kan dampes eller friteres. Begge deler er supergodt. det eneste du trenger ved siden av er en dip.

Fremgangsmåte

  1. Skjær aubergine og sopp i små biter.
  2. Finhakk løk, hvitløk, ingefær, kål, gulrot og vårløk.
  3. Ha olje i en stekepanne og surr grønnsakene hver for seg.
  4. Legg dem etter hvert på en tallerken for avkjøling.
  5. Ha grønnsakene og andre ingredienser i en bolle og bland godt.
  6. Legg 1 ss fyll midt på hver av gyoza-deig-flakene.
  7. Dra en fuktet finger rundt kanten av deigflaket og brett det over fyllet. Klem kantene godt sammen.

Dampet gyoza:

  1. Legg et bakepapir oppi en dampekurv og legg yozaene ved siden av hverandre med kanten opp og tilstrekkelig plass mellom hver.
  2. Damp over høy varme i 7-8 minutter.
  3. Server gyozaene med dipsaus.

Fritert gyoza:

  1. Varm oljen til 160-170 grader i en panne med høye kanter.
  2. Leg gyozaene oppi en etter en, men ikke for mange av gangen. 
  3. Når de er gylne, tas de opp med en hullsleiv og legges på et kjøkkenpapir.
  4. Server umiddelbart med dipsaus. 

Tips:
Om du ønsker en gyoza med kjøtt, kan erstatte auberginen med kvernet svinekjøtt. 

Slik lager du gyoza-deig selv

Prøv denne dipsausen til

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her