- Smelt smøret, ha i melken (rømmen) og varm til det er fingervarmt. Rør ut gjæren i væsken.
- Tilsett de øvrige ingrediensene og elt deigen godt sammen slik at den blir passe fast og smidig. Sett den til heving under plast på lunt sted ca. 45 minutter.
- Ta deigen på bakebordet og elt den godt. Del den i 15 emner som formes til boller.
- Sett bollene tett sammen i smurt form/langpanne eller på bakepapir. Heves på lunt sted under plast ca. 15 minutter.
- Sett ovnen på 200 grader.
- Pensle rundstykkene med sammenvispet egg, strø evt. på litt revet ost eller valmuefrø.
- Stek rundstykkene ved 200 grader i ca 15 minutter. Avkjøl på rist.
Tips: Saftige rundstykker som metter og egner seg godt til frysing. Du kan også lage to store brød av denne oppskriften, steketiden er da ca 45 minutter.
Her finner du mange andre deilige rundstykker du kan bake