Gravlaks på en litt annen måte enn du er vant til
Foto: :dianazh

Gravlaks på en litt annen måte enn du er vant til

Det tar lit tid å tilberede gravlaksen på denne måten, men vi kan love at det får du igjen for.

Fremgangsmåte

  1. Fisken fileteres, alle ben fjernes samt fet del av bukrand og eventuelt finner. Tørkes godt av, men vaskes helst ikke.
  2. Bland salt, sukker og knust pepper.
  3. Legg ut et stort stykke aluminiumsfolie, legg på dill og ha litt krydderblanding på skinnsiden før filet legges ned.
  4. Krydderblanding og dill fordeles på alle sider av filetene med rikelig dill mellom filetene som legges "omvendt" mot hverandre - skinnsidene ut.
  5. Dryss over 3-5 cl god cognac eller akevitt, og pakk det hele inn i folie til en tett pakke.
  6. Legges på kjølig sted i lett press (ca 1 kg) - vend pakken 2 ganger i døgnet - bør ligge ca 3 døgn. For stort press gjør laksen tørrere.
  7. Skjæres i tynne skiver på skrå fra hodesiden.
Server med sennepssaus eller ferdig gravlakssaus, potetsalat, flatbrød, smør og en god hvitvin.

Vi serverer flere deilige retter med gravlaks

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Per Kåre Øiesvold

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her