Sett stekeovnen på ca. 250 grader.
Del hvalkjøttet i fire biffer. Del hver av baconskivene på langs og surr en bit rundt hver biff. Gni kjøttet inn med salt og pepper og brun det ved høy varme i ca. 1 minutt på hver side.
Kjøttet skal stekes raskt og serveres saftig og rosa. Legg biffene over på ildfast fat og legg en osteskive på hver.
Tips:
Bruk Normannaost for ekstra pikant smak, Cheddar eller Jarlsberg hvis man vil ha en mildere rett.
Sett fatet under grill eller høyt i ovnen og gratiner til osten begynner å smelte.
Ristet sopp:
Skjær soppen i biter. Smelt smør og olje på middels varme og la soppen surre i noen minutter. Smak til med salt og pepper samt timian.
Serveres helt nystekt med ristet sopp, poteter og rødvinsaus eller en frisk salat til.
Her finner du mange deilige retter med hval
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig