Genial mini-pizza
Foto: Elet1

Genial mini-pizza

Lag deilige små pizzabiter med pitabrød og topp med en deilig saus og mye annet godt.

Fremgangsmåte

Del pitabrødene i to (noen typer må varmes litt før de lar seg dele). Her er det bare fantasien som setter grenser for hva man kan ha på av ingredienser, men jeg har laget to forslag til deg her;

Topping 1
Lag en god saus av 1 ss god olivenolje, tomatpurè, finhakket eller presset hvitløk. Smak til med litt salt, pepper og en klype sukker. Spre blandingen over hver del og ha på rikelig med hakkede, ferske tomater. Dryss over rikelig med en god revet mozarella og legg et par kvister rosmarin på toppen.

Topping 2
Dryss litt god olivenolje over hver del og ha over chilisaus (fåes i alle eksotiske butikker og endel gode supermarkeder). Bland revet mozarella og fersk parmesan og dryss over. Skjær kyllingfileten i tynne strimler og spre over. Krydre med det krydderet du ønsker, gjerne et par blader frisk basilikum.

Sett pizzaene i forvarmet ovn (200 grader) på plate, skru på grillelementet stek de i 5 - 10 minutter til de er gyldne og sprø. Hold et godt øye med de så de ikke blir brent!

Servèr med ruccolasalat vendt i balsamico-eddik og vispet crème fraîche tilsatt ½ ts dijon sennep og 1 ts sukker.

Prøv denne oppskriften på pizzasaus 

Her finner du over 80 pizzaoppskrifter 

Prøv denne oppskriften på pizzasaus 

Slik lager du pizzadeigen selv

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Anne

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du fest midt i uka - det er jordskokkene som skal ha æren
Dagens rett

Slik skaper du fest midt i uka - det er jordskokkene som skal ha æren

En virkelig smakfull og delikat suppe er midtpunktet på middagsbordet i dag. Med eller uten spekeskinke som tilbehør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her