-
Hvitvinsaus:
- Surr finhakket løk og hvitvin.
- Kok inn og tilsett fiskekraft.
- Reduser til halvparten.
- Tilsett kremfløte og kok til sausen tykner.
- Smak til med salt og pepper.
-
Råstekte poteter: Skrubb potetene godt, tørk dem og skjær dem i båter.
-
Legg potetbåtene i langpanne, drypp over olje, dryss på hvitløk, urter, salt og pepper og bak potetene midt i ovnen (200 grader i ca. 20 min) til de er møre og brune.
-
Ta dem ut og hold dem varme.
-
Skru ovnsvarmen ned til 180 grader.
- Fylt fiskefilet: Skjær fisken i jevnstore stykker og skjær et skråsnitt i toppen.
- Kutt blåskjell og tomat i terninger og bland det med hakket hvitløk og urter.
- Fyll blandingen i snittet i fisken og bak den midt i ovnen ved 170 grader i 10-12 min til den er gjennomkokt.
- Jordskokkpuré: Skrell jordskokkene og skjær dem i terninger. Kok dem møre i en blanding av melk og fløte, mos dem og smak mosen til med salt og pepper. Får du ikke tak i jordskokker kan du bruke knollselleri.
- Server fisken med et dryss av finhakket persille, puréen, sausen og potetene.
Her finner du mange oppskrifter med steinbitt