- Ostekake:
- Sett ovnen på 175 grader.
- Miks sammen mascarpone, philadelphiaost, sukker, fløte, mel og salt. Miks dette til du får en jevn og fin røre.
- Ha i melk og frø fra en vaniljestang. De får du ut ved å snitte den, og skrape ut frøene.
- Ha i ett og ett egg av gangen og rør til alt er blandet fint inn i røren.
- Hell røren i en form 20×20 cm firkantet form.
- Stek kaken i 35-45 minutter.
- Avkjøl kaken i kjøleskap i 4-6 timer eller over natten.
- Sjokoladesaus:
- Smelt finhakket sjokolade over vannbad, og tilsett hele stjerneanis.
- Det er viktig at temperaturen aldri overstiger 50 grader. Bruk termometer, og la sjokoladen ha en konstant temperatur mellom 40 0g 50 grader, mens du rører inn kremfløten gradvis, til du får en fin flytende saus.
- La stjerneanisen ligge i sausen under samme temperatur i minst 20 minutter. Da vil smaks- og duftstoffene trekke ut av krydderet og inn i sausen. Fisk dem så opp av sausen.
- Snitt vaniljestangen, og skrap ut frøene tilsett disse i sausen, etterfulgt av en klype havsalt. Rør sausen til den er glatt og fin, og la den stå over vannbadet. Temperaturen kan godt falle nå.
- Servering:
- Skjær av toppen på jordbærene og skjær biter av ananas.
- Lag spyd ved å tre på toppen av jordbæret først, etterfulgt av ananas, bunn av jordbæret og så til slutt en ostebit på 4×4 cm.
Sett spydene på et fat og server med sjokoladesausen.