Frostet nakenkake
Dansukker

Frostet nakenkake

Fremgangsmåte

Kakebunner:
Sett ovnen på 175 °C. Smør tre runde former (16–20 cm i diameter). Visp smør, sukker og sirup lyst og kremaktig i en stor bolle. Tilsett ett egg om gangen. Sikt i hvetemel, maisennamel, bakepulver og salt, og tilsett melken. Rør til en jevn røre. Fordel røren i de tre formene, og stek i 35–40 minutter. 

Syltetøy:
Bland bær og gelésukkeret i en gryte, og kok i 5–10 minutter avhengig av bærtypen. Syltetøyet skal være ganske stivt. Avkjøl. 

Kremostglasur:
Visp sammen alle ingrediensene. 

Isfjell-pynt:
Kok opp vann, sirup og vann til ca. 160 °C. Tilsett blå farge. Hell sukkerlaken på et bakepapir, og la avkjøles helt. Knekk i biter. 

Montering av kaken:
Del kakebunnene på midten hvis de blir for tykke. Smør et lag med syltetøy på bunnen, men ikke helt ut i kantene. Legg bunner og syltetøy vekselvis oppå hverandre. Smør glasur over toppen av kaken, og pynt med isfjell og valgfritt strøssel.

Sendt inn av Dansukker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple
Ukens drink

Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple

Den fungerer også som en forsiktig start på julebordsesongen. For en ekstra norsk vri kan du velge tyttebær i stedet for granateple.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her