- Slik koker du blåskjell:
Skrubb blåskjellene godt. Kast de som ikke lukker seg. - Fres en hakket hvitløksbåt i litt smør i en kjele. Hell over 1½ dl vann eller hvitvin og kok opp.
- Ha i blåskjellene og damp dem i ca. 5 minutter eller til de åpner seg. Sil fra kraften og bruk den i suppen.
- Ta blåskjellene til side. Du kan velge å la dem bli i skjellene eller rense dem.
- Suppen:
Fres sjalottløk og vårløk lett i smør. Hell på hvitvin og la det koke litt inn. - Hell i fiske-/blåskjellkraften og en stjerneanis. La dette koke inn til det halve. Tilsett fløte og kok opp. Smak til med salt og pepper.
- Rens og skjær fisken i passe biter og la den trekke i suppen.
- Ha i eggeplomme utrørt i litt av suppen (suppen må ikke koke).
- Rekene has i til slutt, de skal bare bli varme.
- Legg blåskjellene på toppen med eller uten skjellene, eller begge deler.
- Dryss over finklippet koriander, gressløk og chili.