Ertesuppe med rotgrønnsaker
Foto: Synøve Dreyer

Ertesuppe med rotgrønnsaker

Ertesuppe er utrolig godt og med litt ekstra rotgrønnsaker blir den bare enda bedre. Du kan servere den til middag eller ha den med på termosen.

Fremgangsmåte

Legg ertene i vann natten over. Kast bløtevannet.

Kok opp vann med ertene og buljongterningene.

La det putre på middels varme i ca. 2 timer.

Mos deretter det meste av ertene slik at suppen blir jevn og tykk.

Tilsett renset, kokt kjøtt og grønnsakene.

La suppen koke videre til alt er mørt.

Tips: Du kan gjerne bruke rester av annet kjøtt, men det bør være saltet og røkt eller speket.

Flere deilige kjøttsupper finner du her

9 lettlagete supper å ta med på tur

 Slik lager du kraft selv

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Spesialpol: Sjeldne whiskyer for den som har det meste allerede
+
Tester

Spesialpol: Sjeldne whiskyer for den som har det meste allerede

Sjelden whisky er etterspurt og kommer derfor med en solid prislapp. Derfor havner mange i samlinger eller kanskje som spleis blant entusiastene. I marsslippet er det flere kandidater.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp
+
Ukens vin

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp

Om du er blant de mange som vil ha en treliter med rødvin i bakhånd, er denne nyheten vel verd å sjekke ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Topp chablis til skrei på 161 pol
+
Godbiter i pollisten

Topp chablis til skrei på 161 pol

Denne strålende chablisen kan ikke vente til å slå følge med full skreipakke. Sikre deg flaskene nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Bli kjent med en «ny» druesort fra Piemonte - og det til en veldig god pris
+
Ukens vin

Bli kjent med en «ny» druesort fra Piemonte - og det til en veldig god pris

Albarossa er en glemt krysning, som velfortjent har fått fornyet interesse. Godt nytt for alle som elsker barbera.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Klar en klassiker: Kjøttkaker med kålstuing
Dagens rett

Klar en klassiker: Kjøttkaker med kålstuing

Vinteren er høysesong for tradisjonsrike middager. En slik er de gode gamle kjøttkakene som alle hevder at "mor" lager aller best. Her med både hjemmelaget saus og kåltuing.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

De aller beste sterke nyhetene i mars er fra to sherryporteføljer
+
Tester

De aller beste sterke nyhetene i mars er fra to sherryporteføljer

Men også noen spennende tilskudd på romfronten, samt noen gode belgiske øl - i alu-bokser - perfekt timet for påsken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her