Epleterte
Foto: Astrid Hals

Epleterte

En enkel, men likefull smakfull terte som du kan lage i flere etapper. Følg oppskriften og du blir overbevist.

Fremgangsmåte

  1. Ha hvetemel, smør i tynne skiver (bruk en ostehøvel) og 2 ss iskaldt vann i en food-processor og kjør deigen i ca. 10 - 15 sekunder til den får en finkornet konsistens.
  2. Får du den ikke samlet må du tilsette ½ ss vann ekstra. Press deigen forsiktig sammen, til en flat runding.
  3. Har du ikke food-processor tilsetter du melet i en bolle og gnir inn smøret med fingertuppene til det blir en smulet masse.
  4. Lag en grop i midten og hell i vannet. Bland med en kniv til deigen kan samles.
  5. Legg deigen i en plastpose og sett den kaldt i minimum 15 minutter.
  6. Legg bakepapir med litt mel på både over og under deigen, og kjevle den ut til den kan dekke både bunn og kanter på en 26 cm terteform.
  7. Fjern det øverste laget med bakepapir og vend deigen forsiktig over i formen og trykk deigen forsiktig inn mot formens kanter. Sett deigen kaldt i 15 minutter.
  8. Forvarm ovnen til 190 ºC.
  9. Renskjær kantene med en skarp kniv og prikk den med en gaffel. Stek tertebunnen i 10 minutter til den er gjennomstekt.

    Skrell eplene og fjern kjernehusene. Del eplene i to før de skjæres i tynne skiver.

  10. Legg dem lett overlappet i et spiralmønster i tertebunnen. Dryss over 2 ss sukker og stek i 15 minutter.
  11. Mens terten stekes piskes egg, sukker, kremfløte og likør sammen. Hell blandingen over eplene og stek videre i ca. 30 minutter.
  12. Terten er ferdig når eggemassen har stivnet og fått en gylden farge.

Server terten varm med vaniljeyoghurt eller vaniljekesam smakssatt med litt kanel.

Eplekake smaker alltid godt

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her