- Sett ovnen på 180 grader.
- Legg bakepapir i bunnen på en kakeform. Smør formen og bakepapiret godt med smør og hell flytende honning på bunnen.
- Del plommene i to og fjern steinene. Legg plommene tett i tett i formen, med skinnsiden ned.
- Visp egg, melis og vaniljesukker til en tykk, luftig eggedosis. Vend inn hvetemelet, hakkede valnøttkjerner og smeltet smør.
- Hell røren over plommene.
- Stek kaken midt i ovnen i ca. 50 minutter. Legg gjerne et bakepapir i bunnen av ovnen i tilfelle formen lekker noen dråper med honning.
- Sjekk med en pinne om kaken er gjennomstekt.
- Løsne kaken langs kantene med en kniv, la den avkjøle litt før du hvelver den over på et fat.
- Gi kaken et dryss av melis og gjerne noen finhakkede nøtter
Kaken smaker nydelig med litt vaniljekesam eller is til.
Her finner du mange deilige formkaker
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig