Enkel og saftig sjokoladekake

Ingredienser
1 l kulturmelk
600 g sukker
200 g margarin
650 g hvetemel
5 ts natron
6 ts bakekakao

Glasur:
200 g sjokolader
1 dl fløte
100 g margarin
2 dl melis

Fremgangsmåte

Sett steikeovnen på 180 grader.



Smelt maragarin.

Ha kulturmelk i en bolle og tilsett natron. Rør det lett sammen.

Ha i sukker og bland godt.



Tilsett margarinen og sikt i hvetemel og kakao.

Rør alt godt sammen.



Ha røren i en bakepapirkledd langpanne.

Steik kaken i ca. 30 minutter.


Framgangsmåte Glasur :
Smelt margarin i en kjele og tilsett fløte. La dette bli varmt og trekk det av platen.

Ha i sjokolade og rør godt.

Tilsett til slutt siktet melis og rør til en glatt masse.



La glasuren avkjøles litt.



Smør glasuren jevnt utover kaken.



Skjær kaken i fine stykker og pynt gjerne med litt friske jordbær og sitronmelisse.

Sendt inn av Live Gn

Forsiden akkurat nå
Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her