- Kok opp eggene i en kjele med vann. Når vannet koker, lar du dem koke i 3 minutter før du heller av vannet og lar dem kjøles ned i iskaldt vann.
- Kok opp nudlene etter anvisningen på pakken. Det siste minuttet tilsetter du pak choi. Hell av vannet og la kjøles ned i iskaldt vann.
- Varm opp 1 ss sesamolje i en stor kjele over middels varme. Tilsett halvparten av vårløken og stek i 2-3 minutter til den er blank.
- Tilsett hvitløksfedd og ingefær og stek videre i 1 minutt.
- Hell over kyllingkraft og vann. Tilsett 1ss sesamolje og 1-2 ss soyasaus. Tilsett kylling og kok opp.
- Skru ned varmen og la kylling posjere i 10 minutter til den er gjennomkokt.
- Ta kyllingen ut av suppen og riv med to gafler. Smak til suppen med salt og pepper.
- Fordel nudler og pak choi på fire skåler. Hell over kraften. Fordel kyllingen på skålene. Topp med gulrot, resten av vårløken og finsnittet chili.
Tips:
Ferdig kyllingkraft selges i litersforpakning i frysedisken på vellasorterte dagligvarebutikker. Ellers kan du selvfølgelig bruke fond og buljong, pass da på mengde soyasaus da disse ofte er veldig salte.
Pak choi kan erstattes med kinakål.
Her finner du flere deilige supper med Kylling
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig