Enkel kyllingramen
Apéritif

Enkel kyllingramen

Med denne jukseoppskriften får du herlig ramen på 1-2-3.

Fremgangsmåte

  1. Kok opp eggene i en kjele med vann. Når vannet koker, lar du dem koke i 3 minutter før du heller av vannet og lar dem kjøles ned i iskaldt vann.
  2. Kok opp nudlene etter anvisningen på pakken. Det siste minuttet tilsetter du pak choi. Hell av vannet og la kjøles ned i iskaldt vann. 
  3. Varm opp 1 ss sesamolje i en stor kjele over middels varme. Tilsett halvparten av vårløken og stek i 2-3 minutter til den er blank.
  4. Tilsett hvitløksfedd og ingefær og stek videre i 1 minutt.
  5. Hell over kyllingkraft og vann. Tilsett 1ss sesamolje og 1-2 ss soyasaus. Tilsett kylling og kok opp.
  6. Skru ned varmen og la kylling posjere i 10 minutter til den er gjennomkokt.
  7. Ta kyllingen ut av suppen og riv med to gafler. Smak til suppen med salt og pepper. 
  8. Fordel nudler og pak choi på fire skåler. Hell over kraften. Fordel kyllingen på skålene. Topp med gulrot, resten av vårløken og finsnittet chili. 

Tips: 
Ferdig kyllingkraft selges i litersforpakning i frysedisken på vellasorterte dagligvarebutikker. Ellers kan du selvfølgelig bruke fond og buljong, pass da på mengde soyasaus da disse ofte er veldig salte. 

Pak choi kan erstattes med kinakål. 

Her finner du flere deilige supper med Kylling

Slik lager du kraft selv

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her