- Mal mandlene. Eller bruk mandelmel. Det gir en bleker bunn siden skallene er fjernet før maling.
- Visp eggehvitene halvstive før melis tilsettes gradvis under videre visping til det blir marengs.
- Vend den stive marengsen inn i de malte mandlene.
- Kle en brødform 1,5/2 liter. Med bakepapir i bunnen og oppover kortsidene og hell mandelmassen i formen.
- Fordel massen jevnt. Stekes ved 160 °C i 20 minutter.
- Avkjøl bunnen. Legg bunnen på et kakefat
- Hvelv isen på en skjærefjøl og del den i to. Del den så i skiver på ca 1 – 1,5 cm.
- Legg skivene på mandelbunnen.
Tips: Kaken blir enda mer fristende med pynt: Sjokoladesaus, karamellsaus, sjokolade, tutti frutti kakepynt eller andre smaker.
Tips: Du kan selvsagt erstatte mandlene med hasselnøtter, pecannøtter eller valnøtter for en mer voksen smak.