- Brødsmuler av tørt brød:
Skjær brødskivene i mindre biter og ha dem i en kjøkkenmaskin. Kjør til brødet er som fint brødrasp. Brødsmulene kan brukes med det samme eller puttes i fryseren for senere bruk. - Dag 1:
Ha alle ingrediensene i en bakebolle, og bland godt sammen. Deigen skal være ganske løs, men ikke flyte utover. Smuler av ulike brødrester vil kreve litt ulik mengde vann. Her må man prøve seg litt frem. - Dekk bakebollen med plast og la deigen heve i romtemperatur over natten eller i 12–20 timer.
- Dag 2:
Dryss godt med mel på benken og hvelv deigen over på melet. Deigen er litt klissete, så dryss også mel over deigen. - Bruk en bakeskrape eller en liten kniv og kutt deigen i passe store emner.
- Løft emnene forsiktig og sett dem med litt mellomrom på et bakepapirkledd stekebrett.
- Sett rundstykkene inn i kald ovn, på nederste rille, og stek dem på 200 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.
Tips: For nystekte rundstykker og suppe er noe av det beste som tenkes kan. Og suppen lager du selvsagt selv - gjerne av innskrumpede grønnsaker som har gjemt seg bakerst og nederst i kjøleskapet.
Overrask med spennende rundstykker
Eller prøv en av disse oppskriftene på mer klassiske rundstykker
Vi har flere fristende oppskrifter på scones
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig