- Løs opp gjær i lunkent vann og tilsett sukkeret. Pass på at gjæret er helt oppløst og la blandingen hvile i 10 minutter.
- Bland salt og mel i en bolle.
- Tilsett vann-/gjærblandingen i det tørre.
- Tilsett smøret og bland deigen til en formbar masse.
- Strø mel på arbeidsflaten og kna deigen i 5-10 minutter. Deigen er klar når den er glatt og fin, og ikke klistrer til fingrene.
- Smør en bolle med olje og la deigen hvile tildekket i bollen i 10 minutter.
- Lag en blanding av vann og kaustisk soda (en såkalt "Lauge"). Ha først 1 liter vann i en glassbolle, og tilsett kaustisk soda. Rør godt.
NB! Vær forsiktig, dette er etsende! Det er også viktig at pulveret tilsettes vannet, og ikke omvendt. - Del deigen opp i 16 like deler på 80-90 gram, og form hver del til kringler. Du kan også forme dem til stenger eller rundstykker, om du foretrekker dette.
- Dypp brezelne i sodablandingen i 15-30 sekunder (bruk gummihansker) og legg dem på smurt bakepapir.
- Strø salt på brezelne. Velg den typen salt du foretrekker. Det smaker også godt med både salt og pepper, sesamfrø eller valmuefrø.
- Bak brezelne på 200 grader i ca. 20 minutter.
Tips: Etter å ha dyppet brezelne i "Laugen", kan de gjerne fryses. Også "Laugen" kan oppbevares (i glasskrukke med lokk) og brukes om igjen.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig