- Bland de tørre ingrediensene i en bolle.
- Tilsett egg og smør/margarin og arbeid det sammen til en deig.
- Ha deigen i en plastpose og legg den i kjøleskap minst en time.
- Trykk deigen ut i en smurt pai- eller springform.
- Klipp et bakepapir til en sirkel som er like stor som bunnen av formen og legg det oppå deigen.
- Fyll paiskallet med tørkede erter eller bønner så de holder formen under stekingen.
- Stek ved 200 grader i ca. 12 minutter. Hell av bønnene/ertene og fjern papiret.
- Hakk sjokoladen i små biter og ha den på den varme bunnen.
- Dekk hele skallet med den smeltete sjokoladen ved hjelp av en bakepensel. La paiskallet bli avkjølt.
Fyll:
Bland sammen ingrediensene til fyllet og bre dette over bunnen.
- Skyll og rens jordbærene og legg dem oppå fyllet.
- Legg gelatinplatene i bløt i rikelig kaldt vann i 5 minutter.
- Bland sammen vann, sukker og sitronsaft i en kjele og kok opp.
- Ta opp gelatinen og ha dem i den varme blandingen.
- La det bli kjølig før det øses med spiseskje over jordbærene.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig