Slik åpner du østers
Apéritif

Slik åpner du østers

Det er enkelt å åpne disse skalldyrene hvis du følger vår oppskrift. Til østers drikker du champagne, chablis, muscadet eller øl.

Fremgangsmåte

La østersene stå kaldt helt til de skal åpnes. Sjekk at de er friske. Om en har åpnet seg, kan du knipse på den, hvis den ikke lukker seg, ta den til side. 

Børst østersene godt slik at det ikke er noe skallrester på dem. 

En østerskniv er et nødvendig og godt hjelpemiddel til å åpne østersen med. Veldig ofte får du en slik med på kjøpet i fiskedisken.

Slik åpner du østersene:
Legg østersen i en serviett med den spisse enden mot deg. Sett kniven i skillet mellom skallene. Press og skjær over lukkemuskelen som ligger litt inn fra kanten. Bøy forsiktig opp skallet, pass på at østerskraften ikke renner ut. Du kan også åpne den fra den spisse enden. Her sitter låsen og når du får åpnet den, drar du bare kniven langs siden for å kutte av muskelen.

Sjekk at østersen er god ved å lukte på den etter at den er åpnet. Lukter den friskt av hav er den god til å spises, lukter den vondt kasseres den.

Anrett østersen på grovsalt på et fat - eller knust is om det er varmt i lokalet eller sola steiker. Det gjør at østersene holder seg friske helt til de spises.

Server østersen naturell eller med sitron, eventuelt kan du lage en blanding av finhakket sjalottløk og rødvinseddik.

Eller en av disse to dressingene som dryppes over østersene:

Godt brød og smør er en selvfølge.

Her finner du mange oppskrifter med østers

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her