De franske pannekakene Crêpes Suzette
Apéritif

De franske pannekakene Crêpes Suzette

Disse smaker utrolig godt. Flambering er ingen kunst når du følger vår oppskrift.

Fremgangsmåte

Crêpes: 1.Pisk sammen egg og eggeplomme.Tilsett salt,sukker og mel og litt av melken. Rør deigen glatt og jevn.

2.Tilsett langsomt resten av melken,deretter fløten,konjakk,sitron-eller appelsinskall og til slutt det smeltete,lett brunete smøret.La røren eventuelt hvile en times tid.

3.Stek små,tynne pannekaker av røren:Brun 1ts smør på en god og varm crêpepanne eller liten steke stekepanne(ca.15cm. i diam.).Rør godt opp i røren og hell ca.1/2 dl midt på pannen med sirkelformet bevegelse,så røren sprer seg rundt hele pannen.

4.stek crêpene på begge sider og hold dem varme.

Saus: 1.Sausen lages til på bordet: Gni sukkerbitene godt på alle sider mot appelsinskallet.Legg dem i pannen som skal brukes til flamberingen

2.Press appelsinsaften over pannen.knus sukkerbitene med en gaffel,så oppløser de seg raskere,og tilsett deretter en stor ss smør.

3.La sausen småsurre et øyeblikk over varmen,og dypp pannekakene i sausen etter tur.Brett dem to ganger,så de blir 1/4 av størrelsen og flytt dem ut langs kanten på flamberingspannen etter hvert.

Flamberingen: 1.Hell konjakk og likør over Crêpene i pannen,dryss litt sukker kvikt over og tenn på.

2.Server de varme crêpene med en gang flammene er brent ned.Bruk oppvarmete tallerkener,og hell en ss av den deilige sausen over hver porsjon.

Tips til Crêpes Suzette:
En fortinnet kobberpanne over et spritapparat eller rechaud,som det også heter, er det ideelle å bruke hvis man vil flambere crêpene ved bordet.Flamberingen kan være vanskelig hvis man ikke har varmet opp likør og konjakk litt,før man heller det over og tenner på.Selve pannekakene kan lages lang tid i forveien,gjerne flere dager før. Egner seg ikke til frysing.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en festmiddag med kalkun midt i uka
Dagens rett
Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

By på en festmiddag med kalkun midt i uka

Med kalkunfilet får du et lettlaget festmåltid midt i uka. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her