Crêpes: 1.Pisk sammen egg og eggeplomme.Tilsett salt,sukker og mel og litt av melken. Rør deigen glatt og jevn.
2.Tilsett langsomt resten av melken,deretter fløten,konjakk,sitron-eller appelsinskall og til slutt det smeltete,lett brunete smøret.La røren eventuelt hvile en times tid.
3.Stek små,tynne pannekaker av røren:Brun 1ts smør på en god og varm crêpepanne eller liten steke stekepanne(ca.15cm. i diam.).Rør godt opp i røren og hell ca.1/2 dl midt på pannen med sirkelformet bevegelse,så røren sprer seg rundt hele pannen.
4.stek crêpene på begge sider og hold dem varme.
Saus: 1.Sausen lages til på bordet: Gni sukkerbitene godt på alle sider mot appelsinskallet.Legg dem i pannen som skal brukes til flamberingen
2.Press appelsinsaften over pannen.knus sukkerbitene med en gaffel,så oppløser de seg raskere,og tilsett deretter en stor ss smør.
3.La sausen småsurre et øyeblikk over varmen,og dypp pannekakene i sausen etter tur.Brett dem to ganger,så de blir 1/4 av størrelsen og flytt dem ut langs kanten på flamberingspannen etter hvert.
Flamberingen: 1.Hell konjakk og likør over Crêpene i pannen,dryss litt sukker kvikt over og tenn på.
2.Server de varme crêpene med en gang flammene er brent ned.Bruk oppvarmete tallerkener,og hell en ss av den deilige sausen over hver porsjon.
Tips til Crêpes Suzette:
En fortinnet kobberpanne over et spritapparat eller rechaud,som det også heter, er det ideelle å bruke hvis man vil flambere crêpene ved bordet.Flamberingen kan være vanskelig hvis man ikke har varmet opp likør og konjakk litt,før man heller det over og tenner på.Selve pannekakene kan lages lang tid i forveien,gjerne flere dager før. Egner seg ikke til frysing.