- Posjeringsvannet:
- Kok opp vannet sammen med salt og krydder, legg i fisken og skru ned for varmen. Trekkes, ca 3 minutter for filet, og det dobbelte for rundrenset på bein.Dette kan variere etter tykkelse på fisken.
- Løft fisken ut og legg den på et klede så overflødig vann får renne av. Løftes av skinnet før den anrettes på tallerken.
- Fersk surkål:
- Fres løken i oljen til den er blank, tilsett eddik og kok inn nesten all væsken.
- Tilsett bacon, karve, gulrot og hvitvin, og la dette koke i to minutter under lokk. Finstrimlet nykål og erter tilsettes, og kokes under lokk de er møre, ca 3-4 minutter.
- Smak til med salt og pepper, ha i smøret og rør godt rundt så det overtrekker grønnsakene.
- Syrlig smørsaus med gressløk:
- Fres løken i litt av smøret til den er blank. Hell over hvitvin og ha i pepperkornene, og kok inn nesten all væsken.
- Løft ut pepperkornene, og pisk inn kalde terninger usaltet smør. Fortsett til alt smøret er pisket inn - pass på at det ikke koker underveis, men at temperaturen ligger oppunder kokepunktet.
- Smakes til med salt, sitronsaft og til sist has gressløken i.