Varm opp olivenolje i en stor kjele. Fres hakket løk, hvitløk og gulrot i oljen. Spe med fiskekraft. Du kan også brukes fiskebuljong.
Tips:
Fiskekraft koker du forresten selv på fiskehoder; laksehoder gir en egen kraftig smak.
Tilsett hakket tomat og hakket chilipepper, ta ut frøene, de er sterkest. Ha i ajvar (kjøpes i tyrkiske butikker) er også litt sterkt, men gir en fyldig paprikasmak. Kan anbefales, enten i stedet for rød chili eller i tillegg hvis du vil ha suppen skikkelig hot.
Ha i vann og la suppen småkoke i et par timer. Smak til med salt, litt balsamicoeddik og litt sukker.
Tips:
Dette kan gjøres dagen før eller suppebasen kan fryses ned til seinere bruk. For å få en helt jevn suppe, kan du kjøre den i blenderen først.
Nå er suppekraften klar til å fylles med fisk, reker og skjell etter behov. Dette gjøres like før servering, da dette bare skal trekke.
Fylles suppen med mye sjømat, kan den brukes mer som en gryterett. Det bør være litt fast fisk i suppen eks. steinbit, breiflabb, brosme eller laks/ørret.
Fisken skjæres i terninger. Ikke rør fisken i stykker. Litt frisk dill før servering setter ekstra smak på suppen. Suppen serveres med en skje seterrømme i tallerkenen (Det er et must), godt brød og kaldt drikke, gjerne øl.
Også drinker kan være chilisterke
Se flere lekre fiskesupper her
Forny din suppemeny med disse oppskriftene
Her finner du mange flere deilige supper
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig