- Del baconskivene i to og stek i olje i en stekepanne og la dryppe av på et tørkepapir.
- Salte og pepre fileten og stek i pannen, ca. 5 minutter på hver side, la hvile og skjær i skiver.
- Vask salaten og riv i biter. Skjær tomater i tynne skiver.
- Rist eventuelt brødet lett og avkjøl. Smør aïoli på brødskivene.
- Legg to brødskiver lagvis med salat, kylling, bacon og tomat og topp med en skive for hver sandwich.
- Press brødskivene sammen og skjær dem i to på skrå. Stikk eventuelt i grill- eller cocktailpinner i, slik at de holder seg sammen.
- Server gjerne sandwichene med sylteagurk, cherrytomater og potetchips eller pommes frites.
- Skrell og finhakk hvitløk. Visp sammen egg, sennep, hvitløk, eddik, salt og pepper i en kjøkkenmaskin.
Spe med 2 dl olje i en tynn stråle, mens maskinen går, til aiolien er tykk og fast. - Tilsett litt kaldt vann til blandingen blir lys og luftig og spe med resten av oljen. Juster med mer vann dersom aiolien blir for tykk.
- Smak til med salt, pepper og eventuelt hvitvinseddik.
Her finner du mange småretter du kan ha til lunsj
Spis sandwichene slik de er eller server med pommes frites eller stekte potetbåter ved siden av.
Har du imidlertid god tid er det bare å trå til. Stekte poteter, frites eller potetsalat som er vanlig å få servert ved siden av en club sandwich, det er også coleslaw og syltete grønnsaker av ulike slag.
Tips: Rester av grillet kylling kan også brukes.
Her finner du mange deilige oppskrifter på sandwich
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig