Club sandwich
Foto: Istock

Club sandwich

Club sandwich er en klassiker til lunsj. En skikkelig godbit, saftig med kyllingfilet, bacon, tomat, salat, majones og toastbrød.

Fremgangsmåte

  1. Del baconskivene i to og stek i olje i en stekepanne og la dryppe av på et tørkepapir.
  2. Salte og pepre fileten og stek i pannen, ca. 5 minutter på hver side, la hvile og skjær i skiver.
  3. Vask salaten og riv i biter. Skjær tomater i tynne skiver.
  4. Rist eventuelt brødet lett og avkjøl. Smør aïoli på brødskivene.
  5. Legg to brødskiver lagvis med salat, kylling, bacon og tomat og topp med en skive for hver sandwich.
  6. Press brødskivene sammen og skjær dem i to på skrå. Stikk eventuelt i grill- eller cocktailpinner i, slik at de holder seg sammen.
  7. Server gjerne sandwichene med sylteagurk, cherrytomater og potetchips eller pommes frites.
Aïoli:
  1. Skrell og finhakk hvitløk. Visp sammen egg, sennep, hvitløk, eddik, salt og pepper i en kjøkkenmaskin.
    Spe med 2 dl olje i en tynn stråle, mens maskinen går, til aiolien er tykk og fast.
  2. Tilsett litt kaldt vann til blandingen blir lys og luftig og spe med resten av oljen. Juster med mer vann dersom aiolien blir for tykk.
  3. Smak til med salt, pepper og eventuelt hvitvinseddik.

Her finner du mange småretter du kan ha til lunsj

Spis sandwichene slik de er eller server med pommes frites eller stekte potetbåter ved siden av.

Har du imidlertid god tid er det bare å trå til. Stekte poteterfrites eller potetsalat som er vanlig å få servert ved siden av en club sandwich, det er også coleslaw og syltete grønnsaker av ulike slag.

Tips: Rester av grillet kylling kan også brukes.

Her finner du mange deilige oppskrifter på sandwich

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 67 anmeldelser
Din vurdering:

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos
Dagens rett

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos

Denne helgens fiskemåltid er med den luksuriøse skreien. Den har en nøytral smakskarakter som gir innspill til variert tilbehør, og passer utmerket med pesto og mengder av friske grønnnsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Skal du først lage deg en solid biff, gå for tournedos med rødvinssaus
Dagens rett

Skal du først lage deg en solid biff, gå for tournedos med rødvinssaus

Når du har disse to ingrediensene, er det ikke så mye annet som trengs, bare en potetmos eller enda bedre, Pommes Anna.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Topp chablis til skrei på 161 pol
+
Godbiter i pollisten

Topp chablis til skrei på 161 pol

Denne strålende chablisen kan ikke vente til å slå følge med full skreipakke. Sikre deg flaskene nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Bli kjent med en «ny» druesort fra Piemonte - og det til en veldig god pris
+
Ukens vin

Bli kjent med en «ny» druesort fra Piemonte - og det til en veldig god pris

Albarossa er en glemt krysning, som velfortjent har fått fornyet interesse. Godt nytt for alle som elsker barbera.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når du legger en bulgur- og urteblanding under skinnet på kyllingen, blir den ekstra saftig
Dagens rett

Når du legger en bulgur- og urteblanding under skinnet på kyllingen, blir den ekstra saftig

Om du ikke får tak i kyllingbryst med skinn, kan du bruke lår eller gå for en hel kylling. Det blir ekstra feststemt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en frisk og fyldig klassiker til helgekosen
Ukens drink

Lag en frisk og fyldig klassiker til helgekosen

Ukens drink er komponert med bourbon som det bærende smakselementet. Men annen type amerikansk whiskey fungerer også godt. Lager du limonaden selv, blir smaksopplevelsen ekstra stor.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her