Rullekake:
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Sikt i melet og bakepulver og rør forsiktig.
Spre røren på et bakepapir i en langpanne.
Stek ved 180 grader i 10-15 minutter.
Hvelv kaken over på et matpapir/bakepapir som er drysset med sukker. Trekk bakepapiret av kaken.
Smør syltetøy utover hele kaken. Rull kaken sammen på langs. Jobb hurtig slik at kaken ikke stivner og blir vanskelig å rulle.
Rull bakepapiret litt stramt rundt kaken og la kaken ligge til den er avkjølt.
Skjær stykker av kaken som er ca 1 cm tykke.
Finn fram en bolle og legg rullekakestykkene langs bollens vegger. Start nederst og bygg oppover. Jo tettere rullene ligger, jo tettere blir mønsteret på kaken.
Fromasj:
Lag gele og sett kaldt til den begynner å stivne.
Pisk kremfløte til myk konsistens.
Når geleen er på vei til å stivne, skal den piskes opp med mikser slik at den blir lys og luftig.
Bland dette med den piskede kremen og hell dette i bollen med rullekakeskiver.
La kaken stå over natten.
Hvelv kaken på et fat. Sprøyt gjerne litt krem nederst langs kanten.
Tips:
Om du ønsker en rosa fromasjkjerne, velger du bringebærgele. Du kan godt gå for jordbærgele og jordbærsyltetøy om du liker den smaken bedre.
Tips:
Ved å strø et lag hakkete pistasjnøtter på rullekaken etter du har smurt på syltetøyet, vil du gi kaken en kontrast i konsistens.