- Også vanlige riflete penne eller andre korte pastatyper kan brukes i denne oppskriften.
- Kok casarecce-pasta etter anvisning på pakken. Ta vare på litt av kokevannet for å blande inn i sausen.
- Imens pastaen koker: Skjær auberginen i terninger og stek den i 10 minutter på middels varme i halvparten av oljen.
- Samtidig: Forvarm ovnen til 150°C.
- Legg fiskestykket i en ildfast form med resten av oljen, presset hvitløk og rosmarin. La fisken stå i ovnen i 8 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Del fisken i små biter og legg den i pannen sammen med auberginen og litt oregano. Smak eventuelt til med salt og pepper.
- Spe gjerne med en skvett av kokevannet til pastaen, for å gjøre sausen litt smidigere.
- Bland fiske- og auberginesausen med pastaen i en stor bolle og hold varm.
- Kok brokkolibitene i 1 minutt. Hell av vannet og skyll med kaldt vann.
- Bland inn i pastasausen.
- Del opp cherrytomatene og legg på toppen av pastaen.
Tips:
Bruk gjerne torsk eller hyse/kolje istedet for kveite.
Ønsker du en mer markant smak, tilsett timian i sausen
Litt fløte i sausen gjør den enda mer kremet. Den tilsettes før fisken blandes inn.