- Kok opp en kjele med generøst saltet pastavann (saltvann er referansepunktet). Når vannet fosskoker tilsetter du pastaen og koker til den til den er såvidt al-dente ca 7-9 minutter avhengig av hvilken pastatype du bruker.
- Mens pastaen koker smelter du smøret i en stor stekepanne på middels-høy varme.
- Knus pepperkorn i en morter, eller med en stekepanne på skjærebrett, og tilsett i stekepannen sammen med smørret.
- La pepperet steke i 1 minutt, før du rører inn 1,5 dl av det kokende pastavannet med en visp. Sausen vil boble opp, så vær forsiktig.
- Ta stekepannen av platen og la den stå i 3 minutter for å kjøle seg ned. Tilsett den ferskrevne osten litt etter litt og visp sammen til en tykk saus.
- Når pastaen er ferdig, sett til side 1,5 dl av pastavannet før du heller av det resterende pastavannet.
- La pastaen hvilke i 2-3 minutter for å avkjøle seg litt. Tilsett så halvparten av den ferdigkokte pastaen til sausen, rør godt, før du tilsetter resten av pastaen.
- Rør pasta og saus godt sammen, til sausen klistrer seg til pastaen. Er blandingen litt tørr tilsetter du litt og litt av det reserverte pastavannet til du har en glatt saus som klistrer seg godt fast til pastaen.
- Server straks, med ekstra ost og pepper etter ønske
Tips:
Pastavann skal aldri ha olje i seg. Da fester ikke sausen seg til pastaen.
Pastavannet skal være generøst saltet, bruk saltvann som referansepunkt
Aldri skyll pastaen etter at det er ferdig kokt. Da forsvinner mye av stivelsen, som er med på å binde pastaretten sammen.
For en luksuriøs smaksopplevelse, server med ferskrevet trøfler eller svart hvitløk - black garlic
Her finner du flere deilige pastaretter
Alt du trenger å vite om pasta