- Skjær vårløk og rødløk i skiver og finhakk hvitløken.
- Stek byggrisen sammen med de andre grønnsakene i olje til grynene er blanke.
- Hell over kokende buljong litt etter litt mens du rører hele tiden. Byggrisen skal absorbere væsken til den er kremete, men det skal fortsatt være tyggemotstand (ca 15 minutter). Rør inn litt revet parmesan tilslutt.
- Knekk av eller skrell den nederste delen av aspargesene. Del tomatene i to og soppen i litt mindre biter.
- Stek soppen gyllen over høy varme i litt olje og ha i asparges og tomater. Stekes til aspargesen er mør.
- Krydre biffstrimlene og stek dem i olje til kjøttsaft kommer ut. Legg dem til side.
- Legg risottoen i bunnen av tallerkenene og topp med grønnsaker og kjøtt.
Tips: Byggris ligner fullkornsris, men er laget av byggryn. Du kan godt erstatte den med speltperler, vanlig risottoris eller risoni.
Bruk gjerne annen sopp om du ikke får tak i shiitake.
Lyst til å lage en annen rett med risotto finner du de her
Eller du har kanskje lyst på en annen rett med biffstrimler?