- Dag 1, bløtlegging:
Kok opp vannet, hell over byggryn i en bakebolle og la stå over natten. - Dag 2, hoveddeig:
Tilsett mel, sukker, salt, olje og melk i bakebollen med de bløtlagte byggrynene, og smuldre i gjæren. - Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig eltet tilsetter du tranebær og hasselnøtter. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen.
- Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
- Ha deigen ut på et lett melet bakebord og del den i to like store emner.
- Form emnene til brød og legg dem over i to godt smurte 1,5 -liters former eller rett på et bakepapirkledt stekebrett.
- Dekk brødene med plast eller et klede, og la heve til nesten dobbel størrelse, ca. 20 minutter.
- Snitt forsiktig 3–4 snitt på toppen av brødene og pensle med lunkent vann.
- Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200 °C i 50-60 minutter.
- Ta brødene ut av formene og avkjøl på rist.
Alle kan bli en dyktig brødbaker
Er du klar for å prøve surdeig?
Brød kan bakes i krukke - må prøves
Dette brødet er som et måltid i seg selv
Ost i loffdeigen gir ekstra smak
Dette kan bli din nye grovbrødfavoritt
Rug og spelt gir maksimalt med smak
Se alle våre andre gode brødoppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig