Benytt kakeform, ca. 22 cm i diameter. Stekes i stekeovn ved 225 °C i ca. 15 minutter.
Smelt smøret og tilsett melken. La blandingen bli fingervarm før du rører gjæren ut i den. Tilsett sukker, kardemomme og så mye mel at deigen er passe fast, smidig og glatt. Elt deigen godt og sett den til heving på lunt sted under plast ca. 30 minutter.
Ha deigen på bakebordet og elt den lett og trill den til en pølse. Del i 16 like store emner og trill til boller. Sett bollene tett sammen i smurt form, fordelt på to former. Etterhev under plast på lunt sted ca. 20 minutter. Pensles og dryss over hakkede mandler og sukker. Stekes gylne.
Ved servering settes hele bollekaken frem på bordet og bryt av bollene. Server gjerne vispet krem og rørte bær til bollekaken.
Du kan også bake de saftigste boller med disse oppskriftene
Har du heller lyst til å bake en kake er det veldig mange oppskrifter her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig