Blåskjellsuppe med safran
Tine Kjøkken

Blåskjellsuppe med safran

Du kan lage en deilig og fyldig blåskjellsuppe med safran. Safran er perfekt å kombinere med sjømat. Siden særlig skalldyr har så intens smak, er det ikke så mye safran som trengs, bare en liten klype.

Fremgangsmåte

Skyll blåskjellene og fjern evt byssustråder og rur. Fres forsiktig 2 stk finhakket sjalottløk og hvitløk i en kjele sammen med litt smør. Ha i blåskjellene, urtene og hvitvinen.

Legg på et lokk og la skjellene dampe til de har åpnet seg helt - kast de skjellene som ikke vil åpne seg. Sil av blåskjellkraften og ta ut skjellmaten.
Fres resten av sjalottløken og safranen i litt smør i en ren kaserolle. Tilsett blåskjellkraften og kok ned til halvparten er igjen. Ha i kremfløten og reduser ytterligere ned til suppen begynner å tykne, ha evt i mer safran for å justere hvis nødvendig.

Server suppen med blåskjellene, gjerne litt reker som ekstra pynt og godt brød ved siden av.

Tips:
Litt Pernod i suppen for å få en liten smak av anis.

Les mer om denne kostbare smasksgiveren

Se våre andre oppskrifter på sjømat med safran 

Her finner du mange flere gode supper

Flere deilige kjøttsupper finner du her

9 lettlagete supper å ta med på tur

Slik lager du kraft selv

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Tine Kjøkken

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her