Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem. Kast skjell som ikke lukker seg.
- Finhakk hvitløk og sjalottløk, og surr blank i olje.
- Tilsett blåskjell, hvitvin og vann, legg på lokk og la alt dampe i 3-4 minutter.
- Rist på kasserollen så de skjellene som ligger nederst kommer opp.
- Damp videre i 3-4 minutter til skjellene har åpnet seg.
- Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.
- Rens blåskjellene, men spar gjerne noen med skjell til pynt.
- Kok potet, avkjøl og skjær i ca. 2 cm tykke skiver.
- Vend potetskivene i olivenolje og flaksalt.
- Vask salaten.
- Skjær reddik, gulrot og agurk i skiver, og bland sammen med blåskjell, potet og salat.
Tips: Server salaten med brød ved siden av.
Se alle de andre fristende oppskriftene med blåskjell
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig