- Vaniljekrem: Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene.
- Ha 2 dl melk, vaniljestang, frø, fløte og sukker i en kjele. Kok dette opp.
- Ha resten av melken og maisenna i en liten bolle og rør til det er klumpfritt.
- Visp inn eggeplommene i maisennablandingen.
- Hell 2/3 av den varme melken forsiktig over eggeblandingen.
- Hell dette til slutt tilbake i kjelen og kok opp kremen.
- La kremen småkoke i 1 minutt, men pass på at det ikke brenner seg på bunnen.
- Ta ut vaniljestangen og ha kremen over i en annen bolle og avkjøl!
- Dekk kremen med plastfolie for å slippe at den tykner på overflaten.
- Tertedeig: Miks hvetemel, smør og melis i en mikser eller smuldre dette sammen for hånd.
- Når dette klumper seg, ha i egget og bland lett sammen. Legg deigen i plastfolie og la det hvile kjølig i minst 30 minutter.
- Kjevle ut deigen på et bakepapir. For å gjøre dette enda enklere kan du kjevle ut deigen mellom to bakepapir.
- Stikk ut sirkler som passer i porsjonsformer og la disse hvile kjølig i 30 minutter.
- Legg bakepapir oppå tertedeigen og ha erter eller ris oppå slik at terten beholder formen under steking.
- Terteskallene skal være gyllenbrune og stekes ved 180 grader i i 15-20 minutter.
- Etter 10 minutter tar du ut tertene, tar av bakepapiret og erter/ris og steker terteskallene ferdige.
- Avkjøl på rist.
- Klar gele: Ha gelatinplatene i kaldt vann i 5-10 minutter. Ha de øvrige ingrediensene i en liten kjele og kok opp på middels varme. Ta kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme væsken.
- Ha geleen i en bolle og avkjøl i romtemperatur. Etter ca. 30 minutter begynner geleen å tykne og den er klar til bruk.
- Servering: Ha vaniljekrem i terteskallene og legg masse bær oppå. Disse kan serveres slik med litt melis på.
- For lengre holdbarhet og en ekstra smak pensler du på klar gele før de serveres.
TIPS 1: For en mer eksklusiv bunn kan du bytte ut 1/3 av melet og ha malte mandler i. Dette gir en bunn med ekstra god smak.
TIPS 2: Tertebunn kan fryses. Lag dobbel deig og ha tertedeig klar i fryseren.
Her får du svært så praktiske kokketips