Berlinerboller
Foto: yuelan

Berlinerboller

I Tyskland kalles de for Berliner Pfannkuchen. Du lager de selvfølgelig selv. Vi lover at de smaker mye bedre enn de du får kjøpt på supern.

Fremgangsmåte

Rør gjæren ut i lunken melk og rør dette sammen med piskede egg. Tilsett salt, sukker, revet sitronskall og rom og bland det hele med siktet mel til en jevn deig. La deigen stå tildekket til heving ca 20 minutter på lunt sted.

Kna deigen opp og kjevle den ut på melet bakebord til ca 2 cm tykkelse. Stikk ut sirkler med et vannglass. Legg 1 liten skje syltetøy på halvparten av sirklene og legg de andre sirklene over. Sørg for at syltetøyet blir helt dekket. Klem deigen sammen rundt kantene. La så bollene stå til heving under et bakeklede i nye 20 minutter.

I mellomtiden varmer man frityren i en tykkbunnet gryte. Temperaturen er som den bør være når en loffterning blir gyllen i løpet av ett minutt.

Kok bollene gyllenbrune på begge sider. Ha bare to-tre stykker i gryten om gangen, ellers synker temperaturen for mye, slik at de øvrige bollene eventuelt blir tunge og grå. Ta bollene opp med hullsleiv etter hvert som de blir ferdige. La dem dryppe på et fettsugende papir ett øyeblikk før du ruller dem i sukker. De smaker best når de er lunkne.

Her finner du mange oppskrifter på andre boller

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her