Berlinerboller
Foto: yuelan

Berlinerboller

I Tyskland kalles de for Berliner Pfannkuchen. Du lager de selvfølgelig selv. Vi lover at de smaker mye bedre enn de du får kjøpt på supern.

Fremgangsmåte

Rør gjæren ut i lunken melk og rør dette sammen med piskede egg. Tilsett salt, sukker, revet sitronskall og rom og bland det hele med siktet mel til en jevn deig. La deigen stå tildekket til heving ca 20 minutter på lunt sted.

Kna deigen opp og kjevle den ut på melet bakebord til ca 2 cm tykkelse. Stikk ut sirkler med et vannglass. Legg 1 liten skje syltetøy på halvparten av sirklene og legg de andre sirklene over. Sørg for at syltetøyet blir helt dekket. Klem deigen sammen rundt kantene. La så bollene stå til heving under et bakeklede i nye 20 minutter.

I mellomtiden varmer man frityren i en tykkbunnet gryte. Temperaturen er som den bør være når en loffterning blir gyllen i løpet av ett minutt.

Kok bollene gyllenbrune på begge sider. Ha bare to-tre stykker i gryten om gangen, ellers synker temperaturen for mye, slik at de øvrige bollene eventuelt blir tunge og grå. Ta bollene opp med hullsleiv etter hvert som de blir ferdige. La dem dryppe på et fettsugende papir ett øyeblikk før du ruller dem i sukker. De smaker best når de er lunkne.

Her finner du mange oppskrifter på andre boller

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her