- Bao buns:
Bland alle de tørre ingrediensene i bollen til en kjøkkenmaskin. Tilsett olje og vann. Bruk en deigkrok, og bland ingrediensene sammen ved medium hastighet til du har en jevn og myk deig, ca 10 minutter. - Når deigen er myk og jevn, ta den ut av bollen og elt deigen litt for hånd, og form den til en ball. Plasser deigen i en ren bakebolle og la heve på et varmt sted i 60-90 minutter til deigen har dobblet i størrelse.
- Når deigen har hevet til dobbel størrelse, dytt deigen tilbake, og kna deigen for hånd i ca 5 minutter for å få ut eventuelle luftbobler.
- Kjevle så ut deigen på en melet overflate til den er ca 1 cm tykk. Pensle overflaten av deigen med litt rapsolje og bruk en rund 8cm kakeutstikker til å stikke ut sirkler av deigen.
- Plasser på små stykker av bakepapir. Jeg bruker muffinsformer som jeg kjevler ut. Samle restene av deigen, og gjenta prosessen.
- Brett så sirklene til halvmåner og kjevle forsiktig over så de blir flate.
- Ha bao buns med bakepapir over på et stekebrett, dekk med et rent kjøkkenhåndkle, og la etterheve i 30 minutter til de begynner å heve igjen.
- Fyll en dampkjele med vann og damp bao buns i 10-12 minutter i flere omganger.
- Server straks med ribbefyll som du lager mens bao buns etterhever.
- Glasert svineribbe:
Stek ribbeskivene i en stekepanne med rapsolje over høy varme til de er gyllene. Bland sammen de restrerende ingrediensene i en liten bolle, og smak til med salt og pepper. - Når ribba er gyllen, hell over glazen og stek videre til blandingen har redusert og ribba er mørk og klissete, ca 6 minutter. Skru varmen helt ned og la stå til du er klar til å servere.
- Server varme bao buns med glasert svineribbe, grovhakket koriander, vårløkstrimler, finhakket peanøtter og svor.
Tips:
Hjemmelagede bao buns er en tidkrevende prosess. Doble eller triple gjerne oppskriften og frys bao du ikke bruker. Disse varmer du opp igjen ved å dampe dem i ca 5 minutter. Du kan også finne bao buns i frysedisken på asiatiske supermarkeder. Da heter de som regel Gua Bao.
Her finner du flere oppskrifter som viser hvordan du bruker opp rester av julematen