Bao buns:
Bland alle de tørre ingrediensene i bollen til en kjøkkenmaskin. Tilsett olje og vann. Bruk en deigkrok, og bland ingrediensene sammen ved medium hastighet til du har en jevn og myk deig, ca 10 minutter.
Når deigen er myk og jevn, ta den ut av bollen og elt deigen litt for hånd, og form den til en ball. Plasser deigen i en ren bakebolle og la heve på et varmt sted i 60-90 minutter til deigen har dobblet i størrelse.
Når deigen har hevet til dobbel størrelse, dytt deigen tilbake, og kna deigen for hånd i ca 5 minutter for å få ut eventuelle luftbobler.
Kjevle så ut deigen på en melet overflate til den er ca 1 cm tykk. Pensle overflaten av deigen med litt rapsolje og bruk en rund 8cm kakeutstikker til å stikke ut sirkler av deigen. Plasser på små stykker av bakepapir. Jeg bruker muffinsformer som jeg kjevler ut. Samle restene av deigen, og gjenta prosessen.
Brett så sirklene til halvmåner og kjevle forsiktig over så de blir flate. Ha bao buns med bakepapir over på et stekebrett, dekk med et rent kjøkkenhåndkle, og la etterheve i 30 minutter til de begynner å heve igjen.
Fyll en dampkjele med vann og damp bao buns i 10-12 minutter i flere omganger. Server straks med ribbefyll som du lager mens bao buns etterhever.
Glasert svineribbe:
Stek ribbeskivene i en stekepanne med rapsolje over høy varme til de er gyllene. Bland sammen de restrerende ingrediensene i en liten bolle, og smak til med salt og pepper. Når ribba er gyllen, hell over glazen og stek videre til blandingen har redusert og ribba er mørk og klissete, ca 6 minutter. Skru varmen helt ned og la stå til du er klar til å servere.
Server varme bao buns med glasert svineribbe, grovhakket koriander, vårløkstrimler, finhakket peanøtter og svor.
Tips:
Hjemmelagede bao buns er en tidkrevende prosess. Doble eller triple gjerne oppskriften og frys bao du ikke bruker. Disse varmer du opp igjen ved å dampe dem i ca 5 minutter. Du kan også finne bao buns i frysedisken på asiatiske supermarkeder. Da heter de som regel Gua Bao.
På Plah har de servert dampboller en god stund
Og her er forklaringen på den verdensomspennende hypen
Her finner du flere oppskrifter som viser hvordan du bruker opp rester av julematen
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig