Bananbrød med smak av jul
Foto: Rocky89

Bananbrød med smak av jul

Dette er den enkleste formen for bananbrød, og en flott måte å få spist opp bananer som er i ferd med å bli overmodne.

Fremgangsmåte

  1. Del 2 av bananene og smøret i terninger.
  2. Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør blandingen i to minutter med en håndmikser eller med en sleiv og håndkraft.
  3. Kle en brødform med bakepapir.
  4. Ha røren i brødformen
  5. Del den siste bananen på langs i skiver og legg på toppen av brødet i formen. 
  6. Dryss over hakkede nøtter vendt i honning.
  7. Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i 1 time.
  8. Stikk en trepinne i kaken for å se om den er gjennomstekt. Sitter det ikke deig igjen på pinnen er kaken ferdig.
  9. Avkjøl på rist og serveres lun eller kald.

Tips: Du kan gjerne bytte ut noe av sukkeret med brunt sukker. Da blir kaken mørkere og får en litt fyldigere smak.

Tips: Hvis du ønsker å varierer kan du tilsette hakkede pekan- eller valnøtter, rosiner eller hakket sjokolade.

Tips: Skjær bananloffen i skiver og server med vaniljeis, yoghurt, frisk frukt eller et tynt lag god honning.

Her finner du mange oppskrifter der bananer er med

Lyst på en annen kake så finner du mange her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her