Bak en deilig kokospai
Apéritif

Bak en deilig kokospai

Elsker du ikke kokos allerede vil du gjøre det etter å ha smakt denne kokospaien.

Fremgangsmåte

Tertedeig:
Bland hvetemel, smør og melis i en mikser eller kna alt sammen for hånd. 

Når dette klumper seg, ha i egget og bland lett sammen. Legg deigen i plastfolie og la det hvile kjølig i minst 30 minutter.

Sett ovnen på 180 grader.

Kjevle paideigen ut slik at den passer kakeformen. Skjær bort overflødig deig. Legg erter oppå deigen for at den ikke skal blåse seg opp. Stek i 15 minutter eller til den er lysebrun men gjennomstekt. Avkjøl.

Fyll:
Pisk fløte og maisennamel i en kjele med tykk bunn. Tilsett eggeplommer og sukker og pisk til alt er godt blandet. Varm forsiktig opp mens du rører konstant. Når kremen er tykk nok (den skal ikke komme opp på kokepunktet), tar du den av platen. Rør inn kokosmassen, smøret og vaniljesukkeret. 

Hell over den avkjølte tertebunnen og jevn kremen ut. Dekk med plast og sett i kjøleskapet i 15 minutter.

Topping:
Pisk kremfløte, sukker og vaniljesukker til myk krem. Fordel over eggekremen. Rist kokosmasse i middels varm panne. Avkjøl og dryss på toppen. Sett kaken kaldt i minst to timer før servering. Den kan godt stå over natten.

Lyst på en annen kake så finner du mange her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her