Skrell potetene og løken og skjær dem i tynne skiver. Skjær paprikaen i strimler og finhakk chili og hvitløk.
Varm olivenoljen i en gryte og rør inn tomatpureen. Tilsett de hermetiske tomatene, vannet, hvitløken og chilien. Bland godt og kok opp.
Legg så klippfisk, løk og poteter lagvis i sausen. Kok opp og la kjelen stå og trekke/småkoke på svak varme til potetene er kokt. Rist litt på kjelen i løpet av koketiden.
Smak til med pepper og kajennepepper om nødvendig. Legg i oliven etter ønske og dryss litt persille på toppen rett før servering.
Tips: 1 kilo utvannet klippfisk tilsvarer en halv kilo naturell vare. Du får altså dobbelt så mye ut av det du har kjøpt.
Her finner du 60 andre oppskrifter med bacalao
Les om klippfiskens store kultpotensial
Se alle våre andre oppskrifter med klippfisk
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig