Vann ut fisken i 24 timer, skift vann etter 12 timer. Bruk en stor bolle. Rens fisken og del den i ca. 3 cm. lange stykker. Vask potetene godt (ikke skrell) og skjær de i ca. 3 mm. skiver. Skjær løk, chilli pepper og paprika i fine skiver.
Bland tomater, hel pepper, tomatpure, chilipepper og olivenolje i et beger og bland godt. Legg poteter, løk og fisk lagvis i formen. Hell olivenolje-blandingen over og tilsett ca. 0,5 l vann. Det er viktig med mye væske. Pynt til slutt med paprika. Bruk gjerne et lokk på formen og stek i ovn på 180 gr. C i 2 timer. Ta en titt etter 1.5 timer. Ha i 2 dl vann dersom det ser tørt ut.
Server med baguetter.
Se våre andre oppskrifter med klippfisk
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig