Asparges og risotto på Milano-vis
Apéritif

Asparges og risotto på Milano-vis

Lag risottoen slik de vil ha den i Milano med asparges og stekte egg på toppen.

Fremgangsmåte

  1. Brekk av den nederste delen av aspargesene og skrell dem.
  2. Kok opp lettsaltet vann og la aspargesene koke i 3-4 minutter til de er nesten møre. Ta opp og skyll i kaldt vann.
  3. Stek vakteleggene i usaltet smør i et knapt minutt (3-4 minutter for hønseegg) til hviten er fast og plommen fortsatt flytende.
  4. Risotto:
  5. Smelt smør og surr sjalottløk og gulrotterninger ved middels sterk varme i en tykkbunnet kjele til grønnsakene blir blanke og litt myke.
  6. Tilsett risen og hvitvinen og surr videre til vinen er fordampet. Hell på kraften og kok opp.
  7. La risen koke ved svak varme i ca 15 minutter (den skal ikke være helt tørrkokt men heller ikke helt flytende og risen skal ikke være hard men heller ikke overkokt).
  8. Rør i smør og ta risottoen av varmen. Rør i parmesan. Server umiddelbart.

I mellomtiden har du kokt asparges og stekt eggene.

Anretting:
Fordel risotto utover tallerkenen. Legg aspargesen oppå og stekt egg på toppen. Dryss over parmesan og pynt med kjørvel.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Den norske klassikeren dampet kveite slår aldri feil - spesielt ikke med dette tilbehøret
Dagens rett

Den norske klassikeren dampet kveite slår aldri feil - spesielt ikke med dette tilbehøret

De ingefærkokte gulrøttene setter en ekstra spiss på denne klassiske retten med dampet kveite, agurksalat og sandefjordsmør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En sjømatgryte som denne topper det meste
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple
Ukens drink

Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple

Den fungerer også som en forsiktig start på julebordsesongen. For en ekstra norsk vri kan du velge tyttebær i stedet for granateple.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her