- Brekk av den nederste delen av aspargesene og skrell dem.
- Kok opp lettsaltet vann og la aspargesene koke i 3-4 minutter til de er nesten møre. Ta opp og skyll i kaldt vann.
- Stek vakteleggene i usaltet smør i et knapt minutt (3-4 minutter for hønseegg) til hviten er fast og plommen fortsatt flytende.
- Risotto:
- Smelt smør og surr sjalottløk og gulrotterninger ved middels sterk varme i en tykkbunnet kjele til grønnsakene blir blanke og litt myke.
- Tilsett risen og hvitvinen og surr videre til vinen er fordampet. Hell på kraften og kok opp.
- La risen koke ved svak varme i ca 15 minutter (den skal ikke være helt tørrkokt men heller ikke helt flytende og risen skal ikke være hard men heller ikke overkokt).
- Rør i smør og ta risottoen av varmen. Rør i parmesan. Server umiddelbart.
I mellomtiden har du kokt asparges og stekt eggene.