Amerikansk ostekake med marinerte svisker
Foto: Synøve Dreyer

Amerikansk ostekake med marinerte svisker

Fremgangsmåte

Til denne oppskriften trenger du en paiform eller en rund form med løs kant, 22-24 cm i diameter.

Legg sviskene i rom eller portvin og la dem ligge i et par timer for ekstra god smak.

Kakebunn:
Smuldre mel og smør. Tilsett sukker og eggeplomme.

Rør sammen til en jevn deig eller ha alt i en food processor som du lar gå helt til deigen er samlet.

Trykk deigen til kakebunnen ut i pai- eller kakeformen, dekk bunnen og opp langs kanten. Prikk overalt på bunnen med en gaffel og la den stå kjølig i ca. 30 minutter.

Forstek kakebunnen midt i ovnen på 200 grader i ca 8 minutter.

La den avkjøles i formen. I mellomtiden senker du temperaturen i ovnen til 150 grader.

Kakefyll:
Rør ost, egg, sukker, fløte og maisenna til en fin krem.

Fordel det meste av de rom- eller portvintrukne sviskene i paibunnen og hell resten av alkoholen over (det som ikke er trukket inn i sviskene).

Hell over ostekremen, stikk resten av sviskene halvveis ned i kremen og stek kaken ferdig midt i ovnen i ca 40 minutter.

Avkjøl kaken og server den nystekt.

Tips: Kaken får en ekstra dimensjon når sviskene marineres, men det er ikke nødvendig.

Sendt inn av TINE

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto
Dagens rett

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto

Nå kan du begynne å nyte aspargesbuntene som ligger fristende friske og grønne i grønnsaksdisken. Denne salaten er en fin måte å variere med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her