Rom-basert

  • 5 minutter

    Sjokolademelk og rom er det som skal til for å mikse denne drinken - som kan serveres både kald og varm.

  • 5 minutter

    Denne drinken har litt mojito, litt daiquiri og litt pina colada i seg.

  • 5 minutter

    Lag en herlig drink med rom og grapefruktsoda. Vil du ha den ekstra frisk kan du bruke limejuice.

  • 5 minutter

    Det er selveste Jerry Thomas som sørget for å udødeliggjøre Knickerbocker Cocktail, for han inkluderte den i sin 1862-utgave av The Bartender's Guide.

  • 5 minutter

    Du behøver ikke være Pokemon-entusiast for å nyte denne cocktailen som er både syrlig, fruktig, søt, fyldig og frisk.

  • 5 minutter

    Bak det rosa utseendet skjuler det seg en forfriskende grapefrukt og rom-drink kreert av Jim Meehan, mannen bak Banks-romen.

  • 5 minutter

    Denne klassikeren ble skapt av Fred L. Myers til åpningen av hans romdestilleri i Monymusk på Sør-Jamaica i 1879. Mens andre mener den kommer fra Planter's Hotel i Charleston.

  • 10 minutter

    Svensk punsj skiller seg fra den karibiske Planter's Punch ved at den er basert på arrack - sukkerrørbrennevin fra Indonesia. Sammen med andre eksotiske ingredienser som sukker, te, krydder og sitron.

  • 5 minutter

    Denne varianten av mojito er så enkel at den kan lages selv med begrenset utvalg, en klunk lys rom har du sikkert i barskapet; frisk mynte og hel kardemomme, sitron og ingefærøl, fås tak i overalt.

  • 5 minutter

    Med en drinkoppskrift som er lett å gjenskape hjemme, for her er ingen ingredienser som trenger lang tid på å bli ferdig. Genistreken er rett og slett å kombinere kjente elementer på en ny måte

  • 5 minutter

    Denne drinken både dufter og smaker intenst av jul. Samtidig som den er frisk og forførende god.

  • 5 minutter

    Amerikansk whiskey, som er korrekt ingrediens i denne drinken. Siden det finnes like mange måter å lage den på som det finnes bartendere, er det helt innafor å bruke rom.

  • 5 minutter

    Den gangen da denne drinken ble servert første gang, angivelig i 1949 i Havanna, Cuba, var det champagne som ble brukt. Nå er det prosecco .

  • 5 minutter

    Den tradisjonelle Mojitoen går ikke av moten. Men alt som er godt kan bli enda bedre. Med moreller og kirsebær, og i stedet for mynte, lurer vi inn litt sitronmelisse. Du blir garantert ikke skuffet.

  • 5 minutter

    Denne får trønderne til å gå mann av huse. Og med få innkjøp på polet kan du få hvem som helst til å bananas.

  • 5 minutter

  • 5 minutter

    Cachaça er Brasils nasjonalbrennevin som lages av rørsukker og den riktige ingrediensen til den forfriskende drinken caipirinha.

  • 5 minutter

  • 5 minutter

    Varier med ulike romsorter etter smak, enten lys eller mørk fatlagret. Jeg er også fan av agricolerom i min Piña Colada, sier bartenderen Chris Grøtvedt.

Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken