Young Sommelier of the Year 2002

10 lovende servitører under 28 år er klar for den spennende finalen i Young Sommelier of the Year 2002 som går den 17. mars.
Redaksjonen
05 Mars 2002 - 02:00

Blant de 24 som kvalifiserte seg til trinn to i den nye servitørkonkurransen Young Sommelier of the Year 2002 går 10 videre til finalerundene som finner sted den 17. mars på Hotel Continental i Oslo. Første runde innebar å besvare 19 vinrelaterte spørsmål. De som skåret høyest i første runde gikk videre til neste kvalifisering som gikk ut på å sette sammen en to retters meny som skulle matche en konkret vin, i dette tilfellet ikke uventet Moët & Chandon Brut Imperial.
 
Nivået på de innkomne forslagene var svært høyt, og juryen som bestod av representanter for arrangørene, Remi Madsen fra Den Norske Vinkelnerforening, Aase E. Jacobsen fra Apéritif samt Turid Olsen fra Moët & Chandon-importøren Strøm, fikk en tøff jobb med å plukke ut de ti som går videre.
 
Her er i alle fall de ti som nok er i full gang med forberedelsene allerede:
 
Alexander Skjefte, Kontoret Bar & Brasseri, Trondheim
Odd Jarle Kvamme, Hotel Alexandra, Loen
Heidi Friheim, Utstein Kloster Hotell, Rogaland
Nicolas Faccin-Blomgren, Hotel Continental, Oslo
Ørjan Lundmark, Staatholdergaarden, Oslo
Tine Cecilie Åmot, Bølgen & Moi Briskeby, Oslo
Kirsti Knotten, Restaurant Victor, Oslo
Pontus Dahlstrøm, Bagatelle, Oslo
Henrik Boysen, Engø Gård, Tjøme
Randi Schmidt, Engø Gård, Tjøme
 
Finalen blir tredelt. En kvartfinale hvor samtlige skal smake fem viner fra fem ulike land, blindt og avlevere en skriftlig vurdering. Fem deltakere går videre til semifinalen hvor 5 nye viner men fra fem ulike distrikt i samme landet skal blindsmakes og med samme prosedyre som i kvartfinalen. Tre deltakere går videre til finalen som er muntlig og åpen for publikum. Her skal tre ulike viner smakes blindt og gis en vurdering. En krevende men morsom øvelse som er helt annerledes enn de tradisjonelle sommelierkonkurransene.
 
Sett av datoen den 17. mars kl. 12.00 på Hotel Continental i Oslo og bli med å heie på din favoritt eller kollega. Vinneren belønnes med reise og opphold i Champagne hos Moët & Chandon. Resiefølge blir seierherren fra Young Chef of the Year 2001, Bent-Åge Rustad, Staatholdergaarden, Oslo.

Les mer om Möet & Chandon her.

(klikk på logo for Strøms nettsider)
Bruker-ID og passord: strom.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her