Young Chef of the Year 2000

Den 19. november er det igjen kåring av den beste unge kokken kåret blant ti finalister. Initiativtakere til konkurransen Young chef of the Year er den velkjente champagneprodusenten Moët & Chandon og dens norske importør Strøm. Vil du være tilskuer?
Redaksjonen
03 November 2000 - 22:35

Bakgrunnen for konkurransen er å sette fokus på Norges fremtidige sjefskokker og deres potensial. Nivået på unge kokker har som kjent steget betraktelig de seneste årene, og målet med denne konkurransen å fremheve de ulike talentene. Det blir opplagt spennende og du kan være med Apéritif som tilskuer. Vi har 15 gratis plasser til rådighet. Meld deg på lenger ned på siden.

Det vil være 10 unge, og svært håpefulle kokker fra restauranter i hele Norge som vil være med å konkurrere om ære og berømmelse samt en tur til Epernay i Champagne. Der blir det anledning for den heldige vinneren å lage mat sammen med sjefskokkene til Moët !amp! Chandon på Château Saran. Finalistene skal forberede en tre-rettersmeny som enten inneholder eller som kan serveres med Champagne.

Strøm holdt denne konkurransen for to år siden, og den ble en kjempesuksess. Vinneren den gangen ble ei ung jente, Lise Finckenhagen, tidligere Bagatelle, nå Oro i Oslo, som i år vil sitte i juryen. Der sitter også Apéritifs redaktør Aase E. Jacobsen.

Apéritif har fått tildelt 15 gratis tilskuerplasser. Vi trekker lodd blant de første 50 som sender oss en mail med teksten Young Chef i emnefeltet.

Den store finalen finner altså sted søndag 19. november kl 10:00 - 15:00 på Sogn Videregående skole i Oslo. Det vil bli lett servering av champagne og snacks under konkurransen, og en mulighet til å smake på finalerettene.

Følgende 10 er representert i finalen:
Anders Berg Marcussen, Restaurant Baltazar, Oslo
Roar Sandvik, Julius Fritzner, Oslo
Fredrik Sørensen Neptun Restauranter-Lucullus, Bergen
Tom Victor Gausdal, Palace Grill, Oslo
Thomas Poulsen, Le Canard, Oslo
Alexander Stensnes, Restaurant Cartellet, Stavanger
Willy Solvang, Statholdergaarden, Oslo
Bjørn Svensson, Oro, Oslo
Petter Joakimsen, Oro, Oslo
Geir Skeie, Sjøhuset, Stord

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis
Dagens rett
Honningglasert pinnekjøtt på thaivis

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis

Har du fortsatt pinnekjøtt som ikke er spist, har du kanskje lyst å prøve en helt annen vri. Prøv denne oppskriften. da vel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her