Young Chef of the Year 2000

Den 19. november er det igjen kåring av den beste unge kokken kåret blant ti finalister. Initiativtakere til konkurransen Young chef of the Year er den velkjente champagneprodusenten Moët & Chandon og dens norske importør Strøm. Vil du være tilskuer?
Redaksjonen
03 November 2000 - 23:35

Bakgrunnen for konkurransen er å sette fokus på Norges fremtidige sjefskokker og deres potensial. Nivået på unge kokker har som kjent steget betraktelig de seneste årene, og målet med denne konkurransen å fremheve de ulike talentene. Det blir opplagt spennende og du kan være med Apéritif som tilskuer. Vi har 15 gratis plasser til rådighet. Meld deg på lenger ned på siden.

Det vil være 10 unge, og svært håpefulle kokker fra restauranter i hele Norge som vil være med å konkurrere om ære og berømmelse samt en tur til Epernay i Champagne. Der blir det anledning for den heldige vinneren å lage mat sammen med sjefskokkene til Moët !amp! Chandon på Château Saran. Finalistene skal forberede en tre-rettersmeny som enten inneholder eller som kan serveres med Champagne.

Strøm holdt denne konkurransen for to år siden, og den ble en kjempesuksess. Vinneren den gangen ble ei ung jente, Lise Finckenhagen, tidligere Bagatelle, nå Oro i Oslo, som i år vil sitte i juryen. Der sitter også Apéritifs redaktør Aase E. Jacobsen.

Apéritif har fått tildelt 15 gratis tilskuerplasser. Vi trekker lodd blant de første 50 som sender oss en mail med teksten Young Chef i emnefeltet.

Den store finalen finner altså sted søndag 19. november kl 10:00 - 15:00 på Sogn Videregående skole i Oslo. Det vil bli lett servering av champagne og snacks under konkurransen, og en mulighet til å smake på finalerettene.

Følgende 10 er representert i finalen:
Anders Berg Marcussen, Restaurant Baltazar, Oslo
Roar Sandvik, Julius Fritzner, Oslo
Fredrik Sørensen Neptun Restauranter-Lucullus, Bergen
Tom Victor Gausdal, Palace Grill, Oslo
Thomas Poulsen, Le Canard, Oslo
Alexander Stensnes, Restaurant Cartellet, Stavanger
Willy Solvang, Statholdergaarden, Oslo
Bjørn Svensson, Oro, Oslo
Petter Joakimsen, Oro, Oslo
Geir Skeie, Sjøhuset, Stord

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her