Annonse
Unike og autentiske spanske matopplevelser i Norge
Foto: (xef)

Unike og autentiske spanske matopplevelser i Norge

Oslorestauranten Xef og Asker-restauranten Porfavor Tapas & Vinbar er Norges eneste utvalgte av den offisielle spanske matsertifiseringen Spain Certification Program. Nærmere Spania kommer du ikke.
30 November 2023 - 11:18

Blant alle verdens kjærlighetshistorier er god mat og drikke de eneste, største og sanne kjærlighetene vi kan stole på aldri svikter oss. Restaurantene Xef og Porfavor Tapas & Vinbar byr sjeldne muligheter til å nyte essensen av Spanias kultur med forkjærlighet for gastronomi og deg som gjest i deres lokaler.

Med matprogrammet kalt Spain Certification Program i ryggen, er disse to restaurantene de eneste i Norge subsidiert av spanske myndigheters promoteringsorgan, ICEX trade and Investment. Med denne sertifiseringen får du utelukkende autentiske kulinariske tradisjoner fra Spania tilrettelagt for å tilfredsstille smaksløkene.

Dette er en av Xefs måter å vise det autentiske spanske på. Foto: Xef

Der fokuset på etablissementenes kvaliteter ligger på mat og drikke, er det en garanti å levere deg en smak av å være i Spania uansett hvor du befinner deg på verdenskartet. Fra kokken og kjøkkenets kunstneriske uttrykk med en kreativ meny i en serviceinnstilt atmosfære, vil du få gleden av å nyte gastronomiske nyanser fra Spanias rike kulinariske kultur.

I Skandinavia er det bare tre restauranter med den spanske anerkjente sertifiseringen fra matprogrammet Spain Certification Program. To av dem har altså adresser i Norge. Tar du hintet?

Xef ligger på Tjuvholmen i Oslo

Kjøkkensjef på Xef, Borja Marthino, er 31 år, likevel har han jobbet som kokk i over ti år. Han kommer fra Spania og elsker denne jobben. I to og et halvt år har han drevet restauranten Xef på Tjuvholmen i Oslo, og har en karriere som er alt annet enn kjedelig der han har jobbet i noen av verdens mest anerkjente restauranter.

Xefs kjøkkensjef Borja Martinho ønsker å gi gjestene en opplevelse av det beste de noen gang har smakt. Foto: Xef

Martinho forteller at spansk mat har mange flere sider enn tapasretter vi er best kjent med. Da han fikk muligheten til å åpne restaurant i Norge nølte han ikke, og tok den sjansen for å vise andre deler av verden hvordan spansk kulinarisk eleganse skal utrettes.

Målet hans er at alle skal sitte igjen med opplevelse av autentisk spansk mat og drikke du aldri vil glemme i en hjemmekoselig atmosfære med profesjonelle fagfolk.

– Jeg vil at mine gjester skal huske måltidet hos oss som det beste de har smakt i hele sitt liv. Råvarer og produkter er noe jeg bruker penger på for å tilfredsstille gjestene våre, og er noe jeg alltid vil bruke penger på, slår han fast.

Også presentasjonen av rettene på Xef går det gjetord om. Foto: Xef

Han beskriver sitt forhold til matlaging som et romantisk forhold til Spania. Om han skulle åpne en restaurant i Spania neste uke, ville han gjort de kulinariske detaljene på identisk måte:

- Jeg lager maten her i Norge akkurat som i Spania, der jeg følger den samme filosofien for å skape et perfekt bilde av vår karakteristiske matlagingskultur. Dette skaper en autentisk opplevelse for gjesten, og dette sikter vi etter – å tilfredsstille gjestens behov til enhver tid. Det er detaljene som er viktig for oss i Xef, og dette kommer vi alltid til å jobbe for, sier Borja Martinho som ikke nølte med å åpne en restaurant i Norge for å gi gjestene en sjelden eksklusiv spansk opplevelse.

Så det er bare til å ta den sjansen – oppleve smakene og det Xef tilbyr.

Restaurant Xef holder til i Bryggegangen 8, 0252 Oslo.

Xefs kreasjoner er avanserte tolkninger på flere plan. En opplevelse for alle sansene. Foto: Xef

Porfavor Tapas & Vinbar

På adressen Apotekerhagen 5, 1383 Asker, kan du besøke en anerkjent autentisk spansk tapasrestaurant – Porfavor Tapas & Vinbar. Vertskapet ønsker velkommen til en restaurant med god takhøyde der de tilbyr deg og ditt selskap muligheten til å senke skuldrene med kulinariske tapasretter av verdensklasse.

Kjøkkensjefen Tanya Nieto Marcos tar deg med på en reise i tapaens verden.. Foto: Porfavor

Med tolv års erfaring har kjøkkensjefen Tanya Nieto Marcos (36) perfeksjonert en meny som drar deg til Spanias innerste regioner, og gir en deg en gastronomisk opplevelse gjennom spansk kulturarv på hvordan tapas skal serveres.

Vil du kombinere maten med noe godt i glasset, finnes det et eminent utvalg på over 400 ulike viner du kan leke deg med: - Folk får en kvalitetsvin skreddersydd for sin smak hos oss. Vi vil at de skal få smake god vin fra Spania til en rimelig pris, og det er et tilbud vi verdsetter høyt. Her får de oppleve Spania gjennom vår meny og utsøkte vinkart, forklarer driftsansvarlig og partner Luis Polanco (41).

Teamet på Porfavor Tapas & Vinbar, fv Luis Polanco, Benedicte Nilsen, Tanya Nieto Marcos og Julio Alvarez, viser stolt frem beviset på den spanske sertifiseringen. Foto: Porfavor

Porfavor Tapas og Vinbar gjør det lett å kombinere mat med riktig drikke, og utvalget de tilbyr er like godt tilrettelagt for en vanlig tirsdag så vel som en travel lørdag. Med et utvalg av tapasretter aldri før presentert i Norge, og et eventyrlig vinkart, har de sammen med en lidenskapelig kjøkkensjef en gastronomisk kjærlighetshistorie å fortelle deg.

Porfavor Tapas & Vinbar ønsker alle velkommen til å la seg forføre av deres gjestfrie atmosfære, og kjenne på tapasretter kombinert med utsøkt vin eller annen drikke.

Vil du ha med familien, er det til og med stellebord for de små: - Hos oss er alle velkommen, og vi tilrettelegger for en fantastisk opplevelse for store og små, forteller medgründer, partner og daglig Leder, Benedicte Nilsen (39).

logo.jpg [18.55 KB] 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her