Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 23. mai i Oslo

Winemakers Dinner: Nydelige viner fra Provence til sommerlig meny på Nedre Foss Gård

Winemakers Dinner: Nydelige viner fra Provence til sommerlig meny på Nedre Foss Gård

Domaine de la Suffrene og Château de Roquefort drar i gang en vennskapelig duell om hvilke av deres sommerlige Provenceviner som passer best til kveldens delikate meny
01 Mars 2022 - 14:05

Cédric Gravier er vinmaker i Domaine de la Suffrene og Raimond de Villeneuve er vinmaker hos Château de Roquefort. Begge to kommer til Oslo med sine beste viner i kofferten, for at du skal bestemme hvem du syns er best. Kanskje vil maten ha noe å si for hva du syns om vinene også? 

Kjøkkensjef Erlend Sætherø ved Nedre Foss Gård har lang erfaring med fransk mat etter åtte år på det franske kjøkken hvorav seks av dem ble tilbragt som kjøkkensjef på populære Le Benjamin. Han har satt sammen en meny inspirert av både sesong og Provence som virkelig matcher vinene til begge vinmakere.  

Provence er kjent for sine deilige roséviner, og de er også med denne kvelden, men både Cedric og Raimond ønsker i tillegg å vise at de tar sine hvite og spesielt røde viner like seriøst.

STH_3638.jpg [5.53 MB]
Viner fra Suffrene

 
Domaine de la Suffrene holder til i anerkjente Bandol i Provence. Cédric Gravier tok over driften som 23åring i 1996, og har økt kvaliteten siden det. Han gjorde blant annet om driften slik at all vin nå tappes på flaske og ikke i bulk til andre vinprodusenter. De er mest kjent for å lage rosévin på mourvedre og er en klassisk og tradisjonsrik vingård. 



Raimond de Villleneuve tok over familievineriet i 1995, og i likhet med Cédric endret han slik at de også tappet egne viner på flaske fra 1998. Chateau de Roquefort ligger flott til i fjellkjeden Saint Baume i Provence, og har høytliggende vinmarker gjør at konsentrasjonen i druene økes. De er sertifisert biodynamisk og alle vinene er spontangjæret.

Roquefort_20220411113955.jpg [209.70 KB]
Vinmarker i Saint Baume-fjellene

 

Både Cedric og Raimond lager seriøse og klassiske viner som representerer Provence sine tradisjoner. Raimond fra Chateau de Roquefort har kanskje en litt mer "hippietilnærming" til vinene sine, så det som skjer det skjer, naturen må få være med og bestemme. Cedric derimot har litt mer fokus på kontroll, selv om også de og dyrker alt økologisk og er opptatt av bærekraften i produksjonen.

Dette blir en litt annerledes middag der du får lov til å være med å bestemme hvilke viner du syns er best og hvilke som passer best til maten. Begge vinmakere har lovet at de ikke blir fornærmet, men det ligger nok likevel en stolthet der som kan bli litt såret. 

Ikke gå glipp av en spennende forsommerkveld med nydelige viner fra Provence og vårlig meny fra Nedre Foss Gård.

Meny NFG 23.05.2022.jpg [71.25 KB]
Kveldens meny med vin, endringer kan forekomme



Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her