Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner i Oslo, onsdag 17. november

Winemakers Dinner: Nyt viner fra en av Spanias juveler på Oslos tak, vakre Grefsenkollen
Foto: (Jon Kloster)

Winemakers Dinner: Nyt viner fra en av Spanias juveler på Oslos tak, vakre Grefsenkollen

Dette blir en av høstens vakreste middager på selveste Grefsenkollen restaurant. I deres lune atmosfære vil vi bli presentert for en av produsentene fra hjertet av Rioja: Muga.
29 September 2021 - 10:55

Sjarmerende Grefsenkollen restaurant er denne kvelden vertskap for en unik middagsopplevelse. På toppen av Oslo har det dyktige kjøkkenet satt sammen 5 deilige retter spesielt tilpasset den spanske vinsjelen - representert gjennom viner fra Rioja.

Rioja er et svært kjent begrep, og viner fra regionen er elsket for sin krydrede karakter med preg av fat og vanilje. I løpet av denne aftenen vil vi få bevist at Muga er en produsent som virkelig balanserer dette med stil.

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

Muga Entry.jpg [392.70 KB]

Historisk sett, kan man si at Riojas viner har hatt litt flaks for å oppnå dagens status. Vinene fra området fikk nemlig en gigantisk økning da Phylloxeralusen angrep andre klassiske områder som Bordeaux kraftig. Helt uten produksjon fra de franske traktene, gikk etterspørselen etter ny vin som sparket fra seg av tanniner og smak rett i taket. Dermed startet en storhetstid som aldri sluttet for druen Tempranillo, som er en av hoveddruene i Rioja.

Denne kvelden vil dere gjøre bekjentskap med flere ulike uttrykk fra området. Her er det mange viner å se frem til, som alle vil tilføre ny kunnskap til det du trodde du kunne om Rioja.
Blant annet vil en av Mugas roséviner virkelig vise at rosé kan være kraftige saker som samtidig er særdeles matvennlig. Og uten at vi vil avsløre for mye, vil toppcuvèen Prado Enea også få skinne i all sin prakt.

1.globo-muga-cielo.jpg [338.65 KB]

Produsenthuset Muga ble etablert i 1932 av Isaac Muga Martinez og hans kone Aurora Caño. Ekteparet både produserte, lagret og solgte vinene sine på et bakrom i byen Haro, Riojas vinhovedstad. Flaske for flaske bygget Isaac opp den lille butikken sin, og i dag er historien en helt annen. Nå har Muga 220 hektar vinmark og tre tønnemakere på sitt eget bøkkeri. Det å lage sine egne fat er en kostbar affære, men kvaliteten har også en tendens til å bli deretter. Vinhuset er tradisjonelt, men er på ingen måte fremmed for å ta i bruk ny teknologi. Dog sverges det til gamle prinsipper, som spontangjæring (altså ingen tilsetning av industrigjær) og klarning av vinen gjennom eggehvite. Muga jobber økologisk og druerester går i komposten som i brukes som næring til vinplantene. Dermed er sirkelen komplett.

Dette er en gylden mulighet til å bli bedre kjent med Muga og ikke minst spise ekstremt godt. Kjøkkensjef Markus Dybwad har komponert en helt spesiell meny for kveldens vinutvalg. Grefsenkollen er en restaurant som er blitt tatt meget godt vare på oppgjennom årene, og er også et sted man føler seg ekstra godt ivaretatt på når man er på besøk. Dette er en virkelig perle både når det gjelder utsikt og gastronomi, og er vel verdt et besøk.

Meny Muga Grefsenkollen.jpg [62.90 KB]
Kveldens meny, endringer kan forekomme

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her