Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 1. september i Oslo

Winemakers Dinner: Amaronegiganten tar med seg 8 lekre viner til ærverdige Strand restaurant

Winemakers Dinner: Amaronegiganten tar med seg 8 lekre viner til ærverdige Strand restaurant

Det blir en svært minneverdig aften når viner fra en av de toneangivende "amaronefamiliene" serveres i kombinasjon med restaurant Strands svært så innbydende meny
18 Juli 2020 - 11:06

Kjent for sine innsmigrende valpolicellaer, fyldige ripassoer og ikke minst mektige amaroner er Veneto et av nordmenns desidert favorittvinområder. Gjennom 8 lekre viner signert Masi vil du få smake hvorfor nettopp Veneto står så mange hjerter kjær. Til Masis mektige viner har mesterkokk og eier av restaurant Strand, Stian Floer, selv komponert en helt spesiell 5-retters meny basert på rene, naturlige og ekte råvarer i sesong. Det er duket for en begivenhetsrik aften du rett og slett ikke kan være foruten.

Strandhuset med den idylliske beliggenheten på Høvik i Bærum, har huset restaurantdrift siden 1924. De siste ti årene drives den flotte restauranten av mesterkokkene Tom Victor Gausdal og Stian Floer, kjente navn for de fleste som interesserer seg for mat i Norge. Du vil denne kvelden bli plassert i den ærverdige Ballsalen hvor det dyktige kjøkkenet på Strand kan by på en svært så innbydende meny til Masis lekre viner. La deg friste av norsk sjøkreps og pannestekt piggvar. Kveldens høydepunkt blir bresert villsvin som får møte de ikoniske Masi Costasera Amarone Classico 2015 og  Masi Brolo di Campofiorin 2017. Her er det altså mye å glede seg til. 

Historien om Masi er historien om en familie og deres vinmarker i Verona, i Veneto. Navnet Masi kommer fra vinmarken Vaio dei Masi, i hjertet av Valpolicella Classico, som familien Boscaini kjøpte i 1772. Vaio de Masi er blant de best beliggende vinmarkene langs åsryggene i Veneto; godt eksponert for lange solfylte dager, kombinert med det tempererte klimaet ved Gardasjøen. Helt fra slutten av 1700-tallet har disse vinmarkene produsert førsteklasses viner fra druesortene Corvina, Rondinella og Molinara - de tradisjonelle druesortene i denne delen av Nord-Italia.

Stemningsfulle vinranker hos Masi i Valpolicella.

Familien har siden den gang vært kjent som en av de historisk viktigste amaroneprodusentene i Italia.  Som en av "amaronefamiliene", den eksklusive sammenslutningen av tretten familier som ønsker å sikre kunnskap, og garantere høy kvalitet og ekthet i sine viner, har Masi forpliktet seg til ekstra strenge produksjonskrav for å kunne garantere for denne ekstra kvaliteten.

Masi er alene om å produsere fem forskjellige amaroner, hver med sin særegne stil, og denne kvelden vil du få smake to av dem; Masi Costasera Amarone Classico 2015 og den spesielle Masi Costasera Amarone Classico Riserva 2013. Sistnevnte inneholder sågar  den bortglemte oseletadruen, en drue Sandro Boscaini selv gjenopdaget på 80-tallet.

Masi kontrollerer drøyt 150 hektar i Veneto-området, men har også vinmarker i Tupungato Valley i Mendoza i Argentina hvor de oppfordrer til biologisk mangfold i vinmarkene og hvor druene dyrkes etter økologiske prinsipper. Du får selvfølgelig også smake vin fra disse vinmarkene. Det er med andre ord mye å glede seg til denne kvelden. 

Husk at du som medlem får rabatt på denne middag. Du blir medlem her.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Kveldens meny. Endringer kan forekomme.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs er blitt gjennomført tidligere. Alle grupper vil sitte med 1 meters avstand mellom hver gjest. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt med. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her