Vurderer tidligere skjenkestopp

Før jul var det hotelleier Thor-Olav Hegna i Kragerø som ville ha tidligere skjenkestopp. Nå vurderes det samme i Arendal.
Redaksjonen
16 Januar 2008 - 20:38

Det er politiet som i utgangspunktet ber politikerne om å stramme inn. Etaten mener at jo lenger utpå natten det skjenkes alkohol, jo mer bråk og vold blir det.
 
Må vurderes
- Vi må se på skjenketidene på nytt, sier Arendal-ordfører Torill Rolstad Larsen til Kommunal Rapport.
 
- Det er forholdsvis mye bråk her i helgene, særlig på sommeren. Arendal er belastet med narkotika, fyll og bråk. Politiet skylder på de sene skjenketidene. Vi har hatt en veldig liberal skjenkepolitikk siden 2000. Jeg tror de fleste er enige om at vi må gjøre noe, sier hun.
 
Tett 
Arendals havnebasseng er mest kjent som Pollen. Her ligger skjenkestedene tett. Om vinteren kan gjestene få servert øl, vin og sprit til klokken 02 og til klokken 03 på sommeren, ute som inne. Dørene stenger en time senere, og det er ofte da bråket starter.
 
Jan Sverre Krogstad er sjef ved Arendal politistasjon. Han sier at det har vært en voldsom økning i antall voldssaker og ordensforstyrrelser de siste to årene, etter at skjenketidene ble utvidet.
 
Revidering
I Arendal skal politikerne revidere sin alkoholpolitiske plan nå i vår. Da blir det en full gjennomgang av skjenkebevillinger og bestemmelser.
 
- De fleste går ut på byen i tolvtiden. Skal vi stenge serveringen klokken ett, blir det ikke mye tid igjen, sier servitør Christine Håheim på Madame Reiersen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen
+
Tester
Sniktitt på januarnyhetene

Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen

De første 700 vinene blant januarnyhetene er testet, og det lover godt for den som ikke helt har klart å slippe champagneglasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Tre barolo-kupp i 2020-årgang venter på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

Tre barolo-kupp i 2020-årgang venter på et pol nær deg

Samtlige er gode gamle kjenninger som i denne årgangen har fått ekstra mye sjarm.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets første søndag fortjener en varmende suppe som denne
Dagens rett

Årets første søndag fortjener en varmende suppe som denne

Du kan bruke rester av kjøtt - saltet eller røykt - det varmer godt for både kropp, sjel og lommebok.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en rimelig festmiddag til årets første helg
Dagens rett

Slik lager du en rimelig festmiddag til årets første helg

Torsk er en sikker vinner fra fiskedisk eller fryseboks. Når den får følge av en smaksrik "paella" basert på det du har i kjøleskapet, er seieren sikret.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen
+
Tester
Sniktitt på januarnyhetene

Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen

De første 700 vinene blant januarnyhetene er testet, og det lover godt for den som ikke helt har klart å slippe champagneglasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Tre barolo-kupp i 2020-årgang venter på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

Tre barolo-kupp i 2020-årgang venter på et pol nær deg

Samtlige er gode gamle kjenninger som i denne årgangen har fått ekstra mye sjarm.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til taco
Mat og vin i kombinasjon
Vin til taco

Slik velger du vin til taco

Fredagstacoen har har nesten blitt hellig her i Norge, og mange koser seg kanskje med et glass vin på fredagskvelden. Hvilken vin velger vi da til taco?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Mattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant
+

Mattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant

Da snakker vi ikke om den norske fredagstacoen, men den autentiske meksikanske som fortsetter å være en sterk trend også i 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Din nye favoritt: Fiske-overraskelse i deilig kremet saus
Dagens rett

Din nye favoritt: Fiske-overraskelse i deilig kremet saus

Fisk enten du velger laks eller en annen type, blir ekstra saftig med denne tilberedningen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets første søndag fortjener en varmende suppe som denne
Dagens rett

Årets første søndag fortjener en varmende suppe som denne

Du kan bruke rester av kjøtt - saltet eller røykt - det varmer godt for både kropp, sjel og lommebok.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her