Vurderer tidligere skjenkestopp

Før jul var det hotelleier Thor-Olav Hegna i Kragerø som ville ha tidligere skjenkestopp. Nå vurderes det samme i Arendal.
Redaksjonen
16 Januar 2008 - 20:38

Det er politiet som i utgangspunktet ber politikerne om å stramme inn. Etaten mener at jo lenger utpå natten det skjenkes alkohol, jo mer bråk og vold blir det.
 
Må vurderes
- Vi må se på skjenketidene på nytt, sier Arendal-ordfører Torill Rolstad Larsen til Kommunal Rapport.
 
- Det er forholdsvis mye bråk her i helgene, særlig på sommeren. Arendal er belastet med narkotika, fyll og bråk. Politiet skylder på de sene skjenketidene. Vi har hatt en veldig liberal skjenkepolitikk siden 2000. Jeg tror de fleste er enige om at vi må gjøre noe, sier hun.
 
Tett 
Arendals havnebasseng er mest kjent som Pollen. Her ligger skjenkestedene tett. Om vinteren kan gjestene få servert øl, vin og sprit til klokken 02 og til klokken 03 på sommeren, ute som inne. Dørene stenger en time senere, og det er ofte da bråket starter.
 
Jan Sverre Krogstad er sjef ved Arendal politistasjon. Han sier at det har vært en voldsom økning i antall voldssaker og ordensforstyrrelser de siste to årene, etter at skjenketidene ble utvidet.
 
Revidering
I Arendal skal politikerne revidere sin alkoholpolitiske plan nå i vår. Da blir det en full gjennomgang av skjenkebevillinger og bestemmelser.
 
- De fleste går ut på byen i tolvtiden. Skal vi stenge serveringen klokken ett, blir det ikke mye tid igjen, sier servitør Christine Håheim på Madame Reiersen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Samenes nasjonaldag: Lag noe nytt med reinskav
Dagens rett
Wok med reinskav i tortilla

Samenes nasjonaldag: Lag noe nytt med reinskav

Reinskav er en selvfølge når samenes nasjonaldag havner midt i uka, for denne delikatessen er utrolig rask å tilberede. Her i en ny sammenheng. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her får du mye burgundhistorie for pengene
+
Godbiter i pollisten

Her får du mye burgundhistorie for pengene

Vi snakker om druer fra en parsell som har vært med å forandre Burgunds vinhistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?
+
Ukens vin

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?

Ja, det er tilfelle, og den er laget etter alle kunstens regler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?
+
Tester

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?

90 testede røde burgundere i 2022-årgang gir et godt om enn noe ujevnt bilde av denne årgangen som har priser som ikke har økt noe siden den enda mer ujevne 2021-årgangen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Samenes nasjonaldag: Lag noe nytt med reinskav
Dagens rett
Wok med reinskav i tortilla

Samenes nasjonaldag: Lag noe nytt med reinskav

Reinskav er en selvfølge når samenes nasjonaldag havner midt i uka, for denne delikatessen er utrolig rask å tilberede. Her i en ny sammenheng. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her får du mye burgundhistorie for pengene
+
Godbiter i pollisten

Her får du mye burgundhistorie for pengene

Vi snakker om druer fra en parsell som har vært med å forandre Burgunds vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når kveite ovnsbakes med sherry og grønnsaker, blir den supersaftig
Dagens rett

Når kveite ovnsbakes med sherry og grønnsaker, blir den supersaftig

Dette er en skikkelig vinner på middagsbordet - kveite kan du aldri bli lei, og i alle fall ikke i en slik spennende kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik mikser du drinkklassikeren Cubanacan
Ukens drink

Slik mikser du drinkklassikeren Cubanacan

Romdrinker forbindes med sommer og sol, men smaker kanskje enda bedre vinterstid. Som denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Paella laget fra bunnen behøver ikke ta lang tid
Dagens rett
Lettvint paella

Paella laget fra bunnen behøver ikke ta lang tid

Som denne oppskriften som gir mye god smak på bare en halvtime.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?
+
Ukens vin

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?

Ja, det er tilfelle, og den er laget etter alle kunstens regler.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her